Haberler

Obama: Esad Berbat Bir Lider ve Korkunç Bir Diktatör

Güncelleme:

Putin ile yaptığı telefon görüşmesini anlatan Obama, Esad'ın berbat bir lider olduğunu ve Suriye sorununun çözülmesi için gitmesi gerektiğine dair pozisyonlarını koruduklarını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, CBS televizyonundan Charlie Rose'a mülakat verdi. Mülakatta Suriye krizine ilişkin soruları da yanıtladı. Obama, Suriye çözümünde ABD ile Rusya arasındaki en çekişmeli konunun Beşşar Esad'ın geleceği olduğuna işaret etti.

SURİYE KRİZİNE İLİŞKİN SORULARI YANITLADI

Suriye sorununun çözülmesi için Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın gitmesi gerektiğine dair pozisyonlarını koruduklarını söyledi.

PUTİN İLE GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

ABD ve Rusya'nın Suriye'deki iç savaşı durdurmada işbirliği içinde olmamalarının bu ülkedeki durumu daha da kötüleştirdiğini ifade eden Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesini hatırlattı.

Obama, şunları kaydetti:

"ONUNLA GÖRÜŞMEM, SURİYE'NİN DAHA HIZLI BİR ŞEKİLDE YIPRANDIĞINI GÖRECEĞİMİZİ BELİRTMEK İÇİNDİ"

"Onunla telefon görüşmem, Suriye'nin daha hızlı bir şekilde yıprandığını göreceğimizi belirtmek içindi. Eğer ABD ve Rusya bunu (çatışmaların sonlandırılması anlaşması) korumak için birbiriyle uyumlu hareket etmezse ve siyasi dönüşümü ilerletmezse, o zaman bundan üç, dört hafta önceki bulunduğumuz pozisyona dönebiliriz. Bu hiçbirimizin çıkarlarına yaramıyor."

"SORUNUN ÇÖZÜMÜNDE WASHINGTON VE MOSKOVA ARASINDAKİ EN ÇEKİŞMELİ KONU, ESAD'IN GELECEĞİ"

Sorunun çözümünde ABD ile Rusya arasındaki en çekişmeli konunun Beşşar Esad'ın geleceği olduğuna işaret eden Obama, "Onlar (Rusya) Suriye devletinin yapısını korumaya kendilerini adamış durumdalar ki teoride biz de buna karşı çıkmıyoruz ancak sürekli olarak, altı yıl boyunca karşı karşıya geldiğimiz şey ise onun (Putin), Esad'ın gidişini tek taraf olarak destekleyememesi. Bu Esad'ın ve Suriyelilerin vereceği bir karar." diye konuştu.

"ESAD BERBAT BİR LİDER"

Obama, Suriye'nin bu hale gelmesinde Esad'ın sorumlu olduğunu belirterek, "Esad berbat bir lider, ülkesini paramparça eden korkunç bir diktatör. Onun oradan uzaklaştırılması gerektiği bizim pozisyonumuz olmayı sürdürüyor." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Barack Obama Suriye Rusya Güncel Haberler

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

500

Yorumlar (29)

antitayyo:

kötü bir lider ve berbat bir diktatör görmek istiyorsan T:C. ye bak. ESAD sana da uşaklarına da kafa tutabildiği için her pisliği yaparsın.

6
5
yanıtYanıtla
baybars:

Dünyada ki en büyük katil yamyam Putindir. . . suriye de öldürülen 450 bin kişinin katili de Putindir. . . Rusya olmasa Esat rejimi il aylarda yıkılırdı. . . . .

6
4
yanıtYanıtla
recep tayyip:

ESAD BENİM KARDEŞİM.

7
1
yanıtYanıtla
haydar:

ikiniz birden gideceksiniz LAHEYE

yanıt7
yanıt2
AKEPE:

AYNI UZUN adam MİSALİİİİİ

6
2
yanıtYanıtla
kayserili:

OBAMA kadar yüryüzünde beceriksiz bir lider yoktur. . . Koskoca dünya devi ABD yi 8 yılda bitirdi. . . . PKK terör örgütünden medet umayacak duruma düşürdü. . . Rusya ve Putin bu yamyamın döneminde parladı. . . Dünyada bir çok yeri işgal etti. . . Kırım, Gürcistan, Ukrayna, baltık denizi, kutuplar, Japon adaları. . . . sıra Suriye ve Yemende. . . . dünyada tek karşı duran Türkiye oldu. . Rusyanın karizmasını yerle bir etti. . . . . . .

6
1
yanıtYanıtla
Geronimo:

Esad abd ye bağımlı olmayan tek lider dir. . . abd bir tek Suriyeyi somuremiyor. Bütün derdi bu . . Obama sen Irak, mısır, Tunus, Libya, gibi ülkeleri nasıl karıştırdıginin hesabını ver önce tc ile. . . pslikler, . . siz esadin . . . . . . . .

7
0
yanıtYanıtla
sam emice:

obama şoparı kendini tarif etmiş. ortadoğunun katili pislik.

7
0
yanıtYanıtla
DİYAR....21......SUR:

BÖLGEDE İSTİKRAR OLMASIN DİYE HER TÜRLÜ PİSLİĞİ YAPAN ALÇAKLAR ALAYINIZIN ALLAH BELASINI VERSİN

6
0
yanıtYanıtla
SUR ZADE:

HENDEK KAZAN KAZILMASINA SEYİRCİ OLAN HERKESİN TEPEDEN TIRNAĞA

yanıt0
yanıt0
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title