Haberler

Obama'dan Endonezya'ya Övgü

Çin’in Pekin şehrinde düzenlenen APEC Liderler Zirvesi’ne katılan Amarika Başkanı Obama "Endonezya’nın tolerans konusunda örnek bir ülke olduğunu" söyledi.

Çin'in Pekin şehrinde düzenlenen Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü (APEC) Liderler Zirvesi'ne katılan ABD Başkanı Barack Obama ile Endonezya'nın yeni Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile ilk kez buluştu.

Obama ve Widodo, zirvede buluşarak yaptıkları ikili toplantıda güvenlik sorunları ele alınırken, toplantı sonunda  Obama yaptığı açıklamada Endonezya'nın son dönemdeki politikalarını övdü.

ABD Başkanı Obama, Endonezya'da demokrasinin geliştiğine değinirken, "Dünyanın en yoğun Müslüman toplumuna sahip Endonezya, dini çeşitliliğe, çoğulculuğa ve hoşgörüye tüm dünyada görmek istediğimiz bir model örneği sergiliyor. Ben Endonezya'ya tolerans ve demokrasi konusunda tüm dünyaya iyi bir örnek olduğu için teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca, radikal örgüt ve terörizmle mücadelede diğer ülkelerle ortak hareket eden Endonezya'yı tebrik ediyorum" diye konuştu.

APEC Liderler Zirvesi, Rusya, ABD, Çin, Endonezya ve Japonya'nın devlet başkanlarının katılımıyla devam ediyor.

Büyük Okyanus kıyısındaki 21 ülkenin katıldığı, dünya ekonomisinin yüzde 60'ını temsil eden ve bölgesel ekonomik, işbirliği, ticaret ve yatırım konularının paylaşıldığı uluslararası örgüt APEC, dünya ticaret hacminin yüzde 44'ünü oluşturuyor. - Cakarta

Kaynak: AA / Güncel

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Çin Halk Cumhuriyeti Barack Obama Pekin Politika Güncel Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title