Haberler

Nusaybin'de Hendek Protestosu Olaylı Bitti

Güncelleme:

Mardin'de Suriye sınırında askerler tarafından kazılan hendeği protesto etmek için düzenlenen yürüyüşün ardından olaylar çıktı.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Suriye sınırında askerler tarafından kazılan hendeği protesto etmek için düzenlenen yürüyüşün ardından olaylar çıktı.

HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, Nusaybin ile Kamışlı arasında hendek kazılmasını kabul etmeyeceklerini belirterek, hendek kazılmasının bir an önce durdurulmasını istedi.

Güneyli, "Vatanımız dört parçadır. Eğer bir parça yoksa diğerler de yoktur. Biz sınırların kalkmasını isterken iktidar sınırların arasını açmaya çalışıyor" dedi.

SINIRA YÜRÜDÜLER

Mardin'in Nusaybin ile hemen karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki bölgeye Türk askerleri tarafından güvenlik ve yasadışı geçişleri engellemek için hendek kazılması, ilçede bu gece HDP,DBP ve Kent Meclisi üyeleri tarafından yürüyüşle protesto etti.

Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde toplanan ve aralarında HDP Mardin Milletvekili Enise Güney, Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kara'nın da bulunduğu kalabalık protestocular, ellerinde meşalelerle Suriye sınırında 20 metre mesafedeki Yeşilkent Mahallesi Lozan Caddesi'ne kadar yürüdü.

"ÖCALAN'A TECRİT SAVAŞ KARARIDIR"

Kent Meclisi adına burada konuşan Mahsun Aksan, Ak Parti iktidarının siyasi soykırım operasyonlarına başladığını ileri sürerken, "Başta Kürdistan'da ve Türkiye illerinde gözaltı ve tutuklamalar olmuştur, en son Nusaybin'de onlarca arkadaşımızı gözaltına alınıp ve tuluklanmıştır. Aynı zamanda askeri hareketlilik ve yığınaklar başlamıştır. Diğer yandan Rojava sınırına hendek kazınmalarına başlanmış ve sınıra füze bataryalarını yerleştirmişlerdir. Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kabul edilemez. Siyasi öngörüleriyle ülkemizin demokratikleşmesi ve Ortadoğu'nun barış ve refah içinde olması için olağanüstü çaba içerisinde olan Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecrit savaş kararıdır." dedi.

"BİR PARÇA KÜRDİSTAN EKSİKSE DİĞERLERİ DE YOKTUR"

HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, Kürtçe yaptığı konuşmada Nusaybin ile Kamışlı arasında hendek kazılmasını kabul etmeyeceklerini belirterek, hendek kazılmasının bir an önce durdurulmasını istedi. Güneyli, "Vatanımız dört parçadır. Eğer bir parça yoksa diğerler de yoktur. Biz sınırların kalkmasını isterken iktidar sınırların arasını açmaya çalışıyor. Barışta ısrar ediyoruz. Dünyanın hiç bir yerinde tel örgüler bile kalmazken bugün bu hükümet hendek kazıyor. Bu hendeklerin biran önce durdurulmasını istiyoruz. Kürdistan'ın kalbi tektir ve birlikte atıyor. Hiç kimse buna mani olamayacaktır" dedi.

POLİSE SALDIRDILAR

Daha sonra 5 dakikalık oturma eyleminde bulunan protestocular sessizce dağıldı.Protestocuların dağılmasının ardından Abdulkadir Paşa Mahallesi Şirin Bulvarı mevkiinde toplanan göstericiler burada önlem alan polis ekiplerine ses bombası, havai fişek ve molotoflarla saldırdı. Polis ekipleri de saldırganlara gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Gece geç saatlere kadar süren olayların ardından saldırganlar ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Enise Güneyli Nusaybin Suriye Mardin Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500

Yorumlar (17)

Adınızı Yazınata:

ışıd kürtlere saldırınca ne kadar savaşçı olduklarını gördük eteklmlerin kaçı gitti

93
2
yanıtYanıtla
SEREKANİYE:

GÖSTERİ ADI ALTINDA VATAN HAİNLİĞİ YAPIYORLAR ''VUR'' EMRİ ÇIKMALI. . .

51
11
yanıtYanıtla
adil:

Allah cümlenizin belasını versin adi vatan hainleri

19
19
yanıtYanıtla
manisalı nevzat:

siz dört parça sınız ama türkiye tekparça sizin gibileri daha öncede kışkırttılar sonra bırakıp giti ler gerekirse yine kurtuluş savaşı verir bu millet o zaman da sizden kimse yoktu

27
4
yanıtYanıtla
ahmet:

vurun şunları yada barzanistana gönderinhep bunlarla ugrasacağız yav hepsi asalak yaratık

16
9
yanıtYanıtla
AHMET:

ALLAH hepinizin belasını versin vatan hainleri

21
3
yanıtYanıtla
mimiza:

TECRİT SAVAŞ KARARIDIR DIYOR LA SİZ KİMSİNİZ Kİ KARŞIMIZDA DEVLET Mİ VAR ALLAH BELANIZI VERMİŞ DORT E BÖLMÜŞ MADEM BU KADAR ESKİ BİR TARİHE SAHİPSİNİZ BU ZAMANA KADAR DEVLET KURAMADINIZ 2015 TEN SONRA MI KURACAKSINIZ yedirmez kimse bu ülke kanla alındı begenmeyen gştsin ha bu arada bu kadar güvendiğiniz pkk cıkıp acık alanda savaşacak kancık gıbı 4 5 ay magarada yasamayacak

24
0
yanıtYanıtla
metin:

bunlar iyilikten iyi niyetten güzel yaşamaktan anlamıyor çocuğunu bu eyleme yollayan yaşlı başlı kadınlar ya siz ne istiyorsunuz evde yemeğe yemeğiniz varmı huzurunuz varmı onabakın yoksa işidi hakkarı mardin vb yerlere yerleştireceksin :))))

15
6
yanıtYanıtla
61 TRABZONLU:

Bu ülkenin kanal kazıcıları amelelikten başka iş beceremeyen beceriksizleri devletin güvenlik adına kazmış olduğu hendeği protosto ederlermişler :) kıskandılar tabi çünkü hep hendeklşeri onlar kazardı ve hendek işleri onların işi idi (Y)

12
7
yanıtYanıtla
nokta:

Alalhim sen bunlara akil.ver yarabbim bunlarin dogrulari gormesi cok.zor...essekk herzaman essektir arkdas

17
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title