Haberler

Gözaltına alınan Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın ilk ifadesi ortaya çıktı

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yıkılan binalara ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında, Belediye Başkanı Ökkeş Kavak gözaltına alındı. Kavak'ın ilk ifadesinde; deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söylediği öğrenildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 2 büyük depremin etkili olduğu Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde çok sayıda bina yerle bir oldu, yüzlerce kişi yaşamını yitirdi. Depremin ardından çöken binalara ilişkin savcılıklar tarafından soruşturma başlatıldı. Şu ana kadar Gaziantep genelinde çöken binalara ilişkin yürütülen soruşturmalarda gözaltına alınan 22 kişi tutuklandı, 80 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

TUTUKLANAN MÜTEAHHİTLE ORTAK PROJELER YAPMIŞLAR

Nurdağı'nda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği site ve apartmanların müteahhitliğini yapan, aynı zamanda Nurdağı Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu'nda görevli Yunus Kaya, perşembe günü Mersin'de yakalandıktan sonra tutuklandı. Yunus Kaya'nın, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın kardeşine ait inşaat şirketiyle ortak projeler yaptığı belirlendi.

Gözaltına alınan Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın ilk ifadesi ortaya çıktı

İFADE VERİYOR

İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, gözaltına alındı. İslahiye'ye götürülen Kavak'ın ifadesi alınmaya başlandı.

BAŞKAN OLUNCA ŞİRKETİ KARDEŞİNE DEVRETMİŞ

Çöken binaların müteahhidi olan Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürülen Ökkeş Kavak'ın, ilk ifadesinde; deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söylediği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Ökkeş Kavak Gaziantep Nurdağı Deprem Güncel Haberler

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

500

Yorumlar (4)

Güray Dilli :

Dask , 100 m2 daireye üçyüzbin lira tazminat veriyor. Bu para neye yeter. Depremde yıkılan İnşaatları kim yaptıysa ,inşaası ve tesliminde kimlerin dahli varsa hepsi tazminattan arta kalan bedeli ödemelidir. Tazminat hukuku işletilmelidir.

21
3
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Bunlar cezaevine gitseler ne olacak ki ! Ölen binlerce insan var ! Gerçek adalet idamla sağlanır ! Çünkü bu katillerin hepsi 10 seneye varmadan lüks yaşantılarına kaldıkları yerden devam edecekler ! Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da dahil ...!!!

1
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

adamlardaki karektere bak o insaat sirketinin gölge patronu olmadigi ne malum ayrica kendini kurtarmak icin suc varsa kardesimin diyecek kadarda ahlak var.

0
0
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Kiyamette gibi kardes kardesi suçluyor kendini kurtarmak için! Rabbim bizi dogru yoldan saptirmasin bize kiyamet günü merhamet etsin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title