Haberler

Nogay Şair Kadriya, Yalova, Eskişehir Ve Ankara'da anılacak

Türk dünyasının ünlü şairlerinden Nogay Türkü Kadriya Temirbulatov'un doğumunun 70. yılı anısına, adı Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde bir caddeye veriliyor.

Kadriya Temirbulatova bir dizi etkinliklerle Yalova Çiftlikköy'de, Eskişehir'de ve Ankara'da anılacak.

Nogay Türklerinin ünlü kadın şairi Kadriya Temirbulatova doğumunun 70. ve ölümünün 41. yılı anısına çeşitli şehirlerde anma proğramları düzenlendi. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY tarafından düzenlenen anma proğramları Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde, Eskişehir'de ve Ankara'da yapılacak.

Rusya'da Dağıstan Özerk Cumhuryeti'nin Nogay bölgesinde Terekli Mektep şehrinde 1948 yılında doğan Kadriya Temirbulatova, 1978 yılında şaibeli bir şekilde yanarak ölmüştü.

Henüz 30'lu yaşların başında olmasına karşın yazdığı şiirler ile Nogay Türkleri ve ardından tüm Rusya'da şiirleri yayınlanan Kadriya Temirbulatova 1977 yılında SSCB yazarlar Birliği üyesi seçildi.

ÇİFTLİKKÖY'DE BİR CADDEYE ADI VERİLECEK

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde bir caddeye Kadriya Temirbulatova'nın adının verilmesi kararlaştırıldı. 24 Aralık Salı günü Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar tarafından açılışı yapılacak olan anma proğramının ardından Yalova Valisi Muammer Erol, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsein Kaseinov, NogayTürkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Cemil Sütbaş ve İstanbul Nogay Türkleri Dernek Başkanı Veysel Demir tarafından Kadriya Temirbulatov Caddesinin açılış kurdelası kesilecek.

Kadriya Temirbulatov'u anma proğramlarına ayrıca Dağıstan Cumhuriyeti Nogay Bölgesinden bir heyet ile birlikte Kadriya Temirbulatov'un bazı yakınları katılacak.

KADRİYE TEMİRBULATOVA ESKİŞEHİR'DE DE ANILACAK

TÜRKSOY tarafından Kadriya Temirbulatov şiirlerinden oluşan Yiğitlerin Destanıyım adında bir de kitap basıldı. Kitabın tanıtımı ve anma proğramı 25 Aralık Çarşamba günü Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak. Porğramın açılışını Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şafak Ertan Çomaklı, TÜRKSoy Genel Sekreteri Düsein Kaseinov, Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Bilal Çakıcı veEskişehir Nogay Türkleri Dernek Başkanı Zafer Karatay yapacak

SON PROĞRAM ANKARA'DA, TÜRKSOY'DA DÜZENLENECEK

Kadriya Temirbulatov'u anma ve Yiğitlerin Destanıyım kitabının tanıtım proğramının sonuncusu Ankara'da TÜRKSOY Genel Sekreterliği'nde yapılacak. 26 Aralık Perşembe günü yapılacak proğramda Nogay Türklerinin tanınan sanatçısı Arslanbek Sultanbekov'un bir de dinletisi olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çiftlikköy Eskişehir Ankara Yalova Haberler

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Bakmadan Geçme

19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? Fury Usyk maçı nasıl izlenir? Tyson Fury Usyk maçı Türkiye yayını var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! #128167 Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki #9917 #128250 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? #9917 #128250 Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? #128250 Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? #128250 Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? #128250 Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title