Haberler

Nihat Ergün: Servet, Şehvet ve Şöhret Arzusu Yoldan Çıkarır

Güncelleme:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndaki devir teslim töreninde görevini Fikri Işık'a devreden Ergün "Allah'a şükür parayla pulla işim olmadı" dedi.

Yeni kabine revizyonunda sürpriz bir şekilde görevden alınan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bugün koltuğunu yeni bakan Fikri Işık'a devretti.

Ergün devir teslim konuşmasında 'Servet, şehvet ve şöhret arzusu insanları yoldan çıkarır. Allaha şükür parayla pulla işimiz olmadı. Bu konularda gönlümüz rahat' dedi.

Görevi devralan Fikri Işık da 'Temiz siyaseti Bakan Ergün'den öğrendim. Çıtayı daha da yukarıya taşıyacağız' diye konuştu.

İşte Ergün'ün mesaj içerikli o açıklamaları:

"İNSANLARI NEYİN YOLDAN ÇIKARACAĞINI BİLİYORUM"

"İnsanları neyin yoldan çıkaracağını biliyorum. Servet, şehvet ve şöhret arzusu insanı yoldan çıkarır. Allah'a şükür parayla pulla işimiz olmadı. Makamların mevkilerin başından beri geçici olduğunu biliyoruz. Diğer konularla da yakın bir işimiz olmadığını herkes yakından bilir. Bu konularda gönlümüz rahat. Dostlarımızın da sevenlerimizin de gönlü rahat olsun.

"DEVLET DEVLET OLMAKTAN ÇIKAR"

Şu sırada bir takım cemaat tartışmaları söz konusu. Makamların geçici olduğunu biliyorum. Devletle ilişkilere gelince boyut farklıdır. İnananların inanmayanların ortak organizasyonunu adı devlettir. Anayasa, kanunlarla çalışır. Devlet içerisinde her mezhepten kişi kamu görevlisi olarak görev alabilir. Ancak insanlar mezheplerini, meşreplerini dışarıda bırakmayı bilmelidir. Devlet devlet olmaktan çıkar. Devletle ilişkisi olan insanlar buna hassasiyet göstermelidirler. Yönetilemeyecek kadar büyürse bir yapı kendi kendini yöneten birimler ortaya çıkar. Devlet bunlara bakar, hukuk içerisinde mücadele ederler.

Devlette kendini yöneten birim olamaz. Bizim için zaman dolmuş oldu, görev tamamlandı. Sivil süreç başlamış oldu. Bu süreçte yeni dönemde görev alan Fikri Işık Kardeşime teşekkür ediyorum. Gerçekten ve gerçekten çalışkan bir arkadaşımızdır
24 saat çalışır. Gerçekten dürüst bir arkadaşımızdır. Bakanlığımızın bundan sonraki faaliyetlerde çok daha fazla ileri götüreceğini inanıyorum. Herkesin bir üslubu olacaktır. Yeni dönemde başarılar diliyorum."

Nihat Ergün'ün sözlerinin ardından yeni Bakan Fikri Işık şu açıklamaları yaptı:

"80'li yılların sonundan beri tanışırız. Çok yakın çalışma imkanımız oldu. Kendimi her zaman şanslı sayarım. İnşallah bu görevin üstesinden geliriz. Gerçekten kendisinden çok şey öğrendik. Nihat Ergün'den görevi devir almak benim için bir onurdur. Temiz siyaseti Bakan Ergün'den öğrendim. Çıtayı daha da yukarıya taşıyacağız.

"DURMAK YOK YOLA DEVAM EDECEĞİZ"

Ülkemizin geleceği olarak olmazsa olmazı eğitimdir. Bize düşen bu çalışmaları devam ettirmek. Sayın bakanımızın bıraktığı noktadan devam etmek. Türkiye'nin geleceğini hazırlamak yolunda birlikte devam etmek. Durmak yok yola devam diyeceğiz. Sayın bakanımıza çok çok teşekkür ediyorum.

2023 hedeflerinde bakanlığımızın önemli bir rolü var. Sayın bakanımızın bakan olduğu dönemde de sivil hayatla ilgili düşüncelerini çok iyi bildiğim için, kendisine başarılar diliyorum. Başarılı olacağına da yürekten inanıyorum. Sağ olsun var olsun."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Nihat Ergün Fikri Işık Güncel - Operasyon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (13)

yeşil cehennemsemanur__59@hotmail.com:

YOLSUZLUĞUN İTİRAFI CÜMLENİN İÇİNDE GİZLİ............

29
31
yanıtYanıtla
adanalıtsk012344@gmail.com:

bilip bilmeden konuşma, tanıyıp tanımadanda boş boş laf yapma bence.nihat bey adam gibi adamdır gizlemez,saklamaz.

yanıt0
yanıt0
demokraterdog@gmx.de:

Bu ne biçim istifa, yalaka değişsin çetebaşı kalsın. Kurtu çoban bırakırmısın? Iki soru, neden dünya yolsuzluk lideri örtme kampanyasını destekliyor ve görevden alınan memurlar neden işbaşina cağrılmıyorlar. Şimdi dünya yolsuzluk lideri suçlarını araştırma zamanı gelmişdir, ama bu adam nekadar iktidarda kalırsa, o kadar örtülecekdir.

16
16
yanıtYanıtla
mustafa babamustafabilgen@mackolik.com:

Şu kabinede yer alan belki de en çalışkan, en dürüst bakandı Nihat Ergün.

24
8
yanıtYanıtla
ANKARALIsoysalss@gmail.com:

nihat bey iyi yoldaydi inavasyonu önde tutan kalmasi gereken bakanlardan biriydi

27
1
yanıtYanıtla
ŞEREF KARADAĞkejo2174@mynet.com:

SAYIN BAKANIM VERDİĞİNİZ HİZMETLERİ GÜZEL BİR VEDA KONUŞMASI İLE TAÇLANDIRDINIZ. ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN .

22
5
yanıtYanıtla
Üzüntülümustafagungor_07@hotmail.com:

Çok genç olmasına, içlerinde en hata yapacak gibi durmasına rağmen bravo.Hayatı iyi okumuş.Hemde kültürlü.Giderken ki konuşması ayrıca ders vericiydi.Keşke kalsaydı. AKP bu kadar değerli ve deneyimlisini bulamaz.Allah senden razı olsun bakanım.

23
1
yanıtYanıtla
karadeniz rüzgarikirizma_3453@hotmail..com:

sAYIN bAKANIM aLLAH SİZDEN RAZI OLSUN yAPTIĞINIZ HİZMETLERDEN DOLAYI DAİME TAKDİRE ŞAHAN BİR ŞEKİLDE ANILMAYA DEVAM EDECEKSIN

14
9
yanıtYanıtla
nevzat karnkarabiyik@mynet.com:

Devlet yoldan çıkar demiş,sonrada yola devam demiş,Yani dün devlet kurumlarına,orduya kumpaslar kurulurken, her istediğiniz verdik dediğiniz yol arkadaşlarınız,bugün bakanların bakan çocuklarının içine karıştığı soruşturma ortaya çıktığında,aynı kadroları kirli odaklar,dış güçler diye karalayarak,bu soruşturma dahil,devam edeceği ortaya çıkan soruşturmalara engel olacağı artık açıkça ortaya çıkan görevden almalar,genelgeler,savcıya direnen em.görevlilerini,kısaca devletin tüm kurumlarının içine sokulduğu durumu bir izah etseniz,dün bu soruşturmayı karalamak için her yola başvurup,dış güçler,kirli odaklar,faiz lobisinin işi bizi karalamak istiyorlar diyip sonra içimizdeki çürükleri temizliyoruz diyip bakanları görevden alınıyor,Bayraktar herşeyi başbakanın bilgisiyle yaptık diyor,başka biri,polise yargıya yapılanlar kabul edilemez diyor,Fakat size göre hala devlet devlet olmaktan çıkmadıysa artık hiç çıkmaz.

11
6
yanıtYanıtla
ABDULKADİR ÇIĞtsk012344@hotmail.com:

SAYIN BAKANIM YAPMIŞ OLDUĞUNUZ HİZMETLERDEN ÖTÜRÜ SİZİ TEBRİK EDERİM, ŞAHSIM ADINA HAKKINIZ VAR ÜZERİMDE HELAL OLSUN, SİZİN GİBİ ÜLKESİNE HİZMET EDEN VE TAKDİR EDİLECEK VE ONUR DUYULACAK KİŞİ SAYISI O KADAR AZKİ SİZDE ONLARDAN BİRTANESİSİNİZ...YOLUNUZ AÇIK OLSUN SAYGILARIMLA

9
4
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title