Haberler

Niğde Sigarayı Tabutla Birlikte Gömdüler

Sigarayı tabutla birlikte gömdüler Niğde'nin Altunhisar İlçe Belediyesi, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte temsili olarak sigarayı tabutla birlikte gömdü.

Sigarayı tabutla birlikte gömdüler

Niğde'nin Altunhisar İlçe Belediyesi, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte temsili olarak sigarayı tabutla birlikte gömdü.

Belediye personeli, çoğunlu öğrenci olan bir grupla üzerinde sigara resmi olan tabutu omuzlara alarak belediye binası önüne getirdi. Tabut taşınırken bir kişi üzerine 'Sigaraya son verelim, yaşama yön verelim' dövizi taşıdı. Altunhisar Kaymakamı Mehmet Erdem ve Altunhisar Belediye Başkanı AK Partili Erdal Sarı'nın da katıldığı etkinlikte tabut, vatandaşlar tarafından üzerine atılan sigara paketleriyle birlikte 'Niğde'nin bağları' müziği eşliğinde temsili olarak toprağa gömüldü. Ardından Mehmet Erdem ve Erdal Sarı vatandaşlara süt ikram etti. Belediye Başkanı Erdal Sarı, Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde bir farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Özellikle sigaraya, alkollü içeceklere, uyuşturucu ve keyif verici maddelere karşı bir kampanya düzenledik. 'Sigaraya son verelim, yaşama yön verelim' sloganıyla düzenledik ve ardından süt ikram ettik. Ülkemizde 100 binin üzerinde insanımız hayatını kaybediyor. Biz de bu vatandaşlarımıza tabutlarla cenazeleri ağıtlarla defnediyoruz. Biz de dedik ki bu sigara bize hep ağıtlar yaktırıyor, biz bu sigarayı tabuta koyalım alkışlarla müzik eşliğinde bu sigarayı toprağa gömelim ve hayatımızdan çıkaralım. Canımızı malımızı paramızı alan bu sigarayı terk etmelerini ve sağlığına, ekonomilerine katkı sağlamaları için hemen harekete geçilmesi lazım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdal Sarı Altunhisar Niğde Politika Güncel Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

Bakmadan Geçme

YKS'ye kemerle girilir mi 2024? Danimarka Başbakanı kimdir, Mette Frederiksen sağlık durumu ne? Fenerbahçe başkan seçilmek için kaç oy lazım? Toplam kaç kişi oy kulllanacak? #129300 Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı ne zaman? Vedat Muriç Beşiktaş'a geliyor mu? Transferde son durum! 8 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 8 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title