Haberler

Niğde Belediyesi Köy Terminali açıldı

Güncelleme:

Niğde'de belediye tarafından yaptırılan Köy Terminali'nin hizmete sunuldu.

Niğde'de belediye tarafından yaptırılan Köy Terminali'nin hizmete sunuldu.

Vali Yılmaz Şimşek, düzenlenen törende, terminalin hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Köy terminalinin Niğde için önemli bir hizmet olduğunu belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Eski köy terminaliyle yenisi arasında büyük bir fark olduğunu görebiliyoruz. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız daha kaliteli, konforlu ve hızlı hizmete kavuştu, seyahatlerini daha keyifli gerçekleştirebilecekler. Bu binanın kentimizin estetiğini de yükselttiğini görüyoruz. Diğer taraftan da şehrimizde kent estetiği açısından güzel gelişmeler oluyor. Kentimize yakışan Hükümet Konağı binası bitmek üzere. Belediye binamız yenileniyor. Millet Bahçesi de bunlardan birisi."

Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise terminalin içinde 16 iş yeri, idari büro ve toplam 65 peron olduğunu anlattı.

Şu an 37 peronun hizmet verdiğini, ihtiyaç halinde diğer peronların da çalışabileceğini aktaran Özdemir, sadece binanın yapım maliyetinin, asfalt, arsa ve diğer harcamalar hariç yaklaşık 5 milyon lira olduğunu vurguladı.

Özdemir, belediye başkanlığında ikinci yılını tamamladığını dile getirerek, "Bu süre zarfında 51 milyon liralık borcumuzu azalttık, gelirimizi de yüzde 62 artırdık. Bu tür yatırımları yaparken de borçlanmıyoruz. Arıtma tesisini ayrı tutuyorum, o büyük bir yatırım. Arıtma tesisimiz de bitti, tam kapasite çalışmaya başladı. Niğde'nin kaderini değiştirecek Kale bölgemizdeki koruma ve yenileme projesini hayata geçireceğiz. Bu güne kadar yaklaşık 70 milyon liralık kamulaştırma yaptık. Kamulaştırma ve uzlaşma görüşmeleri son hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 1-2 ay sonra da acele kamulaştırma karasıyla bu yıl içerisinde ihalesini gerçekleştirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, terminalin açılışını gerçekleştirdi.

Törene, AK Parti Niğde milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Şimşek Niğde Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title