Haberler

Nepal'de Cesetleri Yakmaya Başladılar

Güncelleme:

7,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 815'e ulaştı. Ölülerin çoğalmasıyla birlikte salgın hastalıklardan korkan Nepalliler, cesetlerini yakmaya başladı.

Polis yetkilileri, depremde ölenlerin sayısının 3 bin 815'e yükseldiğini, 7 binden fazla kişinin yaralandığını söyledi. İçişleri Bakanlığı yetkilisi Rameshwor Dangal, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve deprem bölgesinden çok sayıda kişinin helikopterle kurtarıldığını belirtti.

SALGIN HASTALIK TEHLİKESİ

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) Katmandu'daki Su, Temizlik ve Hijyen Koordinatörü Anu Gautham, normal zamanda bile temiz suya ihtiyacı olduğu Katmandu Vadisi'nde depremin ardından temiz suya erişimin gittikçe zorlaştığını ifade etti. Evleri yıkılan depremzedelerin sokaklarda ya da kamplarda kaldığını belirten Gautham, kamplarda kalma süresi uzadığı takdirde ishal, kolera gibi hastalıkların patlak vermesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

ÖLÜLER YAKILMAYA BAŞLANDI

Ölülerin çoğalmasıyla birlikte salgın hastalıkların artması endişe eden Nepalliler nehir kenarlarında, dinlerine uygun ritüel eşliğinde yakınlarının cesetlerini yakmaya başladı.

Başkent Katmandu'nun 80 kilometre kuzeydoğusundaki Lamjung'da cumartesi günü yerel saatle 11.56'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından orta büyüklükte çok sayıda artçı sarsıntı kaydedilmişti. 7,8 büyüklüğündeki deprem, ülkede 1934 yılında meydana gelen ve 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 8,1 büyüklüğündeki depremin ardından kaydedilen en şiddetli sarsıntı oldu.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Birleşmiş Milletler İçişleri Bakanlığı Katmandu Nepal Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500

Yorumlar (48)

tolgamobilWeb@haberler.com:

Ya sizene arkadaslar adamlar neye inaniyorsa yapsin siz muslumansiniz diye herkes musluman mi olacak

19
43
yanıtYanıtla
mersinliMobil-IOS:

Rabbim bizleri doğru yoldan islamdan ayırmasın

33
2
yanıtYanıtla
ADINIZI YAZIN:

mal mal yorum yapmış bizim yobazcıklar. la adamların dini ? hinduizm budizm. . . napacaklardı ölülerini??? sabah ezanlarına mütakip gömeceklermiydi? oldu olası bide mevlüt okutsalardı. . . yobazlıkta nirvanaya ulaştınız be. . .

28
2
yanıtYanıtla
azerimobilWeb@haberler.com:

Unutmayin. Musibetler. Iki sebeple gelir. Sa sinavdir. Yada bela. Allah bizi zalimlerden eylemesin insAAllah

25
0
yanıtYanıtla
cimbom:

Türkiye de de krimatoryumların açılmasını isteyenler var ve bu normal toprak altında çürüyüp yılanlara böceklere köpeklere yem olmaktansa yakılmak iyidir ayrıca ölülere gömecek mezarlık kalmadı kentlerde. Aslında biraz cesaret edip organ bağışı yapmak en iyisi.

6
17
yanıtYanıtla
MALATYALI:

PİSLİK MİLLET BUNLAR! ATEİST BUDİST NE ARARSANIZ VAR! ALLAH PEYGAMBER DİN İMAN HİÇ BİR ŞEY YOK BUNLARDA! İYİ OLMUŞ ORTALIK PİSLİKLERDEN TEMİZLENİYOR! KURBAN OLDUĞUM ALLAHIMIN NE GÜZEL İŞLERİ VAR. . . .

10
13
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Allah belanızı versin. Adamlar yaralarını sarmaya çalışıyor. Biraz da insan olun. . .

19
3
yanıtYanıtla
DADAŞ:

ALLAHIM MÜSLÜMAN OLDUĞUM İÇİN SANA HAMD OLSUN

20
1
yanıtYanıtla
topcu cavus cnra isikli:

ALLAHIN TAKDIRI RABBIM IMANLI OLMEYI NASIP ETSIN

19
0
yanıtYanıtla
siyonist oyun akp:

asıl yanmayı öldükten hemen sonra görecekler . elhamdülüllah müslümanız. allah son anımız şehadetle çene kapatmayı nasip etsin amim.

15
4
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title