Haberler

Necip Hablemitoğlu'nun eşinden dikkat çeken paylaşım: Adalete güvenimizi kaybettik, ailemize iletilen bir şey yok

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam katıldığı canlı yayında "Hablemitoğlu cinayetinin zanlısı ülkemiz yargısına hesap veriyor" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu sözleri sonrası Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu "Adalete, devlete güvenimizi kaybettik. Ailemize iletilen bir şey yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında 2002 yılında suikasta kurban giden tarihçi Necip Hablemitoğlu cinayetine ilişkin kritik bir bilgiyi kamuoyuyla ilk kez paylaştı. Erdoğan, katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır'ın MİT tarafından Ukrayna'da bulunduğunu ve Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.

TERÖRLE MÜCADELEDE SORGUNALACAK

Bozkır'ın MİT'teki işlemlerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edilerek sorgulanacağı öğrenildi. Bozkır'ın yaklaşık 8 gün sürecek ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

EŞİNDEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Olayın yankıları sürerken Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu'ndan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Şengül Hablemitoğlu yaptığı açıklamada "Biz canımızdan olup, hayal bile edemeyeceğiniz zor bir 20 yılı tamamladık. Adalete, devlete inancımızı ve güvenimizi kaybettik. Ayrıca ne ailemize, ne avukatımıza iletilen herhangi bir şey yok. Süreci, yaşadıklarımızı bilemezsiniz" ifadelerine yer verdi.

FETÖ RAPORLARI HAZIRLAMIŞTI

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve Alman Vakıfları davalarının raporlarını hazırlayan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili soruşturma, FETÖ çatı iddianamesine de girmişti. İddianamede, Hablemitoğlu suikastı soruşturmasının, örgüt üyesi polisler tarafından bilinçli olarak karartıldığı tespiti yapılmıştı. Soruşturma Ankara Başsavcılığı tarafından kurulan özel ekibin yaptığı çalışmada, Hablemitoğlu'nun ölümünden önceki 6 ay boyunca izlendiği, olay yerinde baz kayıtlarından, TSK'dan ihraç edilen eski asker Nuri Gökhan Bozkır ise şüpheli olarak tespit edilmişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Necip Hablemitoğlu Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Dursun Özbek'in 'Delikanlıysa gel' çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

Dursun Özbek'in "Delikanlıysa gel" çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

500

Yorumlar (7)

Doğuş:

Kadının kocasının katili yakalandı diyen kişi cumhurbaşkanı ülkenin tepe noktası birinci ağız. Düşünebiliyor musunuz Kadının kafasında yinede güvensizlik var. Bu durum ülkemizdeki adalet inancı açısından vahim bir durum

71
34
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

Sana göre tabiki, at gözlüğünü takıp nereyi ve neyi görmek istediğini beynine yerleştirmissin.....çıkar gözlükleri çıkar......

yanıt4
yanıt1
Ali Bozkurt:

Kadın ülkenin tercümanı olmuş yüreğimize su serpti

12
16
yanıtYanıtla
Bozkurt :

Her yıl miyarlarca dolar değerinde külçe altın Almanya'dan ithal edilir. 25 yıl önce kadar Bergama'da ilk altın madeni işletmeye açılırken,açılmasın diye Alman vakıflarının verdiği parayla "güya çevreci kimliğindeki marjinal sol örgütler" olayı protesto edip, köylüleri ayaklandırdı. Bunun "Alman düzmecesi" olduğu, amacın Afrika'dan getirten Alman altınlarının satılması için yapılan bir tezgah olduğunu araştıran kişi N.Hamlemitoğlu oldu.Ve bu yüzden maalesef onunda sonu oldu.

27
1
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

Eşinin suçlunun yakalanmasına pek sevinmiş bir hali yok,,suçlu cezasını çekecek diye sevinmesi gerekirken ,,bir acayip çıkış ,,,şaşırdım...

17
9
yanıtYanıtla
OKUR:

katil ankara emniyetine teslim edildi fakat kadın türk adaletine güvenim yok diyor,insanın aklına yakalandığına sevinmedimi acaba diye geliyor?

6
6
yanıtYanıtla
Mehmet Bekler:

Tabbi tabbi hanfendi böyle kritik durumlarda mit sorgular olayı çözer sonra size bilgi verilir

0
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title