Haberler

Müslümanlar, "Ben Ahmed'im" Hashtag'ı Etrafında Toplandı

Güncelleme:

İfade özgürlüğünü savunan Müslümanlar, Paris'teki saldırı sonrası öldürülen polis memurunun adını taşıyan etiket altında yaptıkları paylaşımlarla saldırıyı kınıyor.

Paris'te Charlie Hebdo dergisinde yaşanan saldırı sonrasında tüm dünya #JeSuisCharlie hashtag'ini kullanmış, tepkili paylaşımlar yapmıştı. Başta Fransa'da yaşayan Müslümanlar olmak üzere İslam dünyası ise bir başka hashtag altında toplanmaya başladı: #JeSuisAhmed (Ben Ahmed'im)

MÜSLÜMAN POLİS SALDIRGANLAR TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Burada Ahmed adıyla atıfta bulunulan kişi, saldırı sonrasında yayınlanan görüntülerde başından vurularak öldürülen polisten başkası değil. 49 yaşındaki Ahmed Merabet olay sırasında ayağından vurulmuş, kaldırımda acı içinde kıvranırken görülmüştü. Saldırganların yaklaştığını görünce ellerini havaya kaldırarak "yapmayın" diye seslenen Merabet, saldırganlardan biri tarafından başından vurulmuştu.

BU OLAY HERKESİ DERİNDEN ETKİLEDİ

42 yaşındaki Müslüman polis görevlisinin başından vurulma görüntüleri, izleyen herkesi derinden etkiledi ve bu olay, saldırıya karşı olan ve ifade özgürlüğünü savunan Müslümanların da bu hashtag etrafında toplanmasına sebep oldu.

BEN CHARLİE HEBDO DEĞİLİM

Şimdi #JeSuisAhmet hastagiyle yapılan paylaşımlarda "Ben Charlie Hebdo değilim. Ben, dinimle alay eden derginin saldırısına engel olmaya çalışan Müslüman Ahmed'im" mesajlarıyla paylaşımlar yapılıyor.


(Dyab Abou Jahjah'ın Tweet'i: Ben Charlie değilim. Ben ölen polis Ahmed'im. Charlie benim inancımla ve kültürümle alay etti ve ben onların bu hakkını savunurken öldüm. #JeSuisAhmed)

(Faran Ahmed Khan'ın Tweet'i: #JeSuisAhmed Gerçek Kahraman, inancıyla dalga geçen dergiyi korumaya çalışıyordu.)


(Adalia Conti'nin Tweet'i: "Senin söylediğin şeye katılmıyorum, ancak bunu ifade etme hakkını canım pahasına savunacağım." Voltaire #JeSuisAhmed)


(Hussain Sadiq'in Tweet'i: Senin, dinimle alay etme hakkını savunurken öleceğim. #JeSuisAhmed)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Charlie Hebdo Fransa Paris Güncel Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? GS Basketbol hangi kanalda? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (15)

saf müslüman:

NERDE BİR SÜNNİ MÜSLÜMAN VARSA 1000 km uzağına kaçacaksın. hep bela hep barbarlık.

24
110
yanıtYanıtla
Cami:

pis yobazlarin iki cezairli kahramanlari bi muslumani olduruyor yobazlar sevinclerinden havalara ucuyo. muslumanlarin dustugu cehalete bakin!

12
41
yanıtYanıtla
hakikat:

içim yanıyor ya. . . tamam öldürülmeleri üzücü. . . ama o kadar camilere hemen saldırdılar. . . binlerce milyonlarca müslüman öldürüldü. . kimseden ses yok. . . Allahın bir kulu da çıkıp siz de faşistsiniz. . . neden hemen camilere saldırdınız demiyor. . . ya bize ne oldu. . . müslüman mıyız???

46
0
yanıtYanıtla
FATİH:

MÜSLÜMAN DÜNYASINI, 1878 YILINA KADAR TEK ÇATI ALTINDA OSMANLI İMPARATORLUĞU TEMSİL EDİYORDU. BUGÜN HIRISTİYAN DÜNYASINI AVRUPA BİRLİĞİNİN TEMSİL ETTİĞİ GİBİ(TÜRKİYE MÜSLÜMAN OLDUĞU İÇİN AVRUPA BİRLİĞİNE ALINMIYOR). BATI DÜNYASI (FRANSA , İNGİLTERE) MÜSLÜMAN ÜLKELERİ BİRLİK İÇİNDE OLDUKLARI İÇİN SÖMÜREMEDİLER. OSMANLI İMAPARATORLUĞUNU YIKMAK İÇİN ETNİK MİLLİYETÇİLİK ZEHRİNİ KULLANDILAR VE MÜSLÜMAN DÜNYASINI RAHAT RAHAT SÖMÜRECEKLERİ KÜÇÜK PARÇALARA AYIRDILAR VE BİRBİRLERİNE DÜŞMAN ETTİLER. 200GR OLAN İPHONE TELEFONLARI GİBİ MAKİNELERİ 1OOTLYE ÜRETİP 1000TLYE DÜNYAYA SATTILAR. GIDA VE ENERJİ FİYATLARINI KENDİ ÇIKARLARINA GÖRE BELİRLİYORLAR. HIRISTİYANLAR KENDİLERİ İÇİN DÜNYAYI CENNETE, MÜSLÜMANLAR İÇİN İSE CEHENNEME ÇEVİRDİLER. BAZI MÜSLÜMANLAR YAŞADIKLARI CEHENNEMİ, HIRISTİYANLARIN İÇİNDE YAŞADIKLARI CENNETE GÖTÜRDÜKLERİNDE ÇOK ŞAŞIRIYORLAR.

35
9
yanıtYanıtla
gocmen:

fransa ve koalisyon iraktaki, suriyedeki pkkyi korumak icin yaptigi bombardimanda cocuk ve kadinlar öluyor sen polis olarak fransayi korursan zaten musluman degilsin, Allahin sevdiklerini sev dusmanlarina dusman ol.

14
24
yanıtYanıtla
musa dunya:

ifade özgürlüğümü oda ne lan. fransada ermeniler soykırıma uğramadı demek suç değlmi? hangi ifade özgürlüğüymüş bu iki yüzlüler. bnim dedelerim Ermenilere soykırım yapmadı aksine soykırım yapıldıysa osmanlıya yapıldı . bunu herkes biliyor ve bunu demek ülkende suç değilmi

23
4
yanıtYanıtla
ahmakavcısıMobil-ANDROID:

içi nefret dolu olan cahiller sürüsü okuyun okuyun küçük beyinlerinizle düşünün.

13
13
yanıtYanıtla
kapuçino:

esad yüzbinleri öldürdü sesi çıkan yok kendi on vatandaşları ölünce kıyamet koptu tüm gazete ve tv ler başka haber vermiyor işte gazete ve tv lerin kime hizmet ettiğini bir kez daha görün müslümanların hayatı birlik olmadığı sürece sudan ucuz olucaktır

21
4
yanıtYanıtla
cembudulgan@mynet.com:

ölüm ölümdür ortada bir barbarlık var doğru ama müslimanları bu dünyanın paryaları batıyı ise efendisi gibi sömürmeye kalkması batının islami olan her şeyde islam aleyhine ve islamı sindirip yok etmeye çalışması bu tür tepkisel ve kınanacak olaylara sebebiyet veriyor keşmir sorununda işğalci hindistanı tutması filistin sorununda işgalci israili tutması afrikada islam aleyhine baskı yönetimlerini destek verip fakirlik ve islami kesimi dışlamak istemesi de sorunların kaynağıdır

17
2
yanıtYanıtla
onuraslanMobil-ANDROID:

ifade ozgurlugunu herkes savunmali adam oldurerek ke dini ifade edenleride savunmali sonra tecavuz edenlerinde kebdikerini bu sekilde ifa ettiklerini goz ardi etmemeli. ortadovuda milyonlar oluyor uc bes kisi olunce zorunuza gidoyor empatyaliziminiz batsin

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title