Haberler

Müsiad'ın 2senyap" Yatırım Ortaklığı Tanıtıldı

MÜSİAD Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen programa konuk olan MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve SENYAP Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Köse, SENYAP yatırım ortaklığı tanıtımı ve SENPOLY projeleri hakkında bilgi verdi.

MÜSİAD Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen programa konuk olan MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve SENYAP Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Köse, SENYAP yatırım ortaklığı tanıtımı ve SENPOLY projeleri hakkında bilgi verdi.

Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, Gaziantep'te müteşebbisin fazla ancak ortaklık kültürü bilincinin yetersiz olduğunu belirterek, "Müsiad Genel Merkezi tarafından geliştirilen SENYAP İşletme Kooperatifinin, Türkiye'nin kalkınmasına gönül vermiş, karda ve zararda ortak olmayı kabul eden ortaklara açıktır. SENYAP, gücünü ortağından alan bir iş birliği ve yatırım sistemi olarak tanımlanan projenin Türkiye'nin sermaye yetersizliği yaşadığı alanlarda sermaye oluşturmayı amaç edinmiştir. Ortaya çıkan sermaye, dış ticaret açığı verdiğimiz alanlarda üretime aktarılmaktadır. Örnek olarak, Senpoly Anonim şirketi aracılığı ile beyaz eşya, yatak, otomotiv, ayakkabı gibi temel sektörlerde kullanılan poliüretanın önemli girdisi poliol üretmektedir. 2019 yılında, bugüne dek tamamen ithal olarak karşılanan Türkiye sanayisinin poliol ihtiyacının yüzde 5'ini SENPOLY karşılayacaktır" dedi.

MÜSİAD öncülüğünde geliştirilen SENYAP yatırım ortaklığı ve SENPOLY projeleri hakkında bilgi veren MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve SENYAP Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Köse, "Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin en büyük sorunlarından birisi, uluslararası arenada dev markalarla rekabet edebilecek yeterli sayıda şirket ve girişimciye sahip olamamasıdır. Bunun en temel nedeni ise sermaye birikiminin yetersiz oluşudur. Yeterli sermayenin ve gücün birikmediği bir ortamda, Türkiye'nin gelecek için belirlediği büyük ve iddialı hedeflere ulaşması kolay olmayacaktır. Türkiye'nin, mevcut küresel sistem, pazar ve rekabet koşulları ile başa çıkabilmesi için yeni yol ve yöntemler geliştirmesi, kapasitesini çok daha etkin kullanması kaçınılmazdır. Bu noktada en büyük görev şüphesiz iş dünyasına düşmektedir. Çünkü Türkiye'nin hala en etkin lokomotif gücü, şirketler ve onlara yön veren dinamik girişimcilerdir. Bu tarz girişimlerin ve benzer projelerin yönetim ve ortaklık sürecinde yer alan başarılı, itibarlı ve güvenilir işadamları SENYAP'ı kurdular. SENYAP'ın hedefi, daha büyük ve kazançlı projeler hedefleyen girişimci ve tasarruf sahiplerine yeni fırsat kapıları aralamak onlara güçlü bir alternatif ve model sunmaktır. SENYAP işletme kooperatifinin, ortağını ekonominin içine bir oyuncu olarak katan, onu, bir müşteri gibi olmaktan çıkarıp, bir yatırımcı ve yönetici konumuna yükselten bir sistemdir. Uzun araştırmalar ve pratik uygulamalarla geliştirilen; çok sayıda iş adamı, uzman, akademisyen ve danışmanın katkı verdiği, paylaştıkça büyüyen, büyüdükçe de daha fazla paylaşan bir sistemin adıdır. SENYAP İşletme Kooperatifi, faizsiz, kat sayılı kar ortaklığı sistemi ile çalıştığını belirten Köse, adaletli dağıtılan helal kazanç düsturuyla ilerleyen SENYAP'ta Ortaklar, yatırdıkları katılım sermayesi miktarından bağımsız olarak eşit söz hakkına sahipler ve yönetim kurulu üyesi olabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Konferansın sonunda MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, SENYAP Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Köse'ye hediye taktim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Müstakil Sanayi Ve İşadamları Derneği Gaziantep Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title