Haberler

Muğla Esnaftan Marka Avukatlarını Protesto İçin Yol Kapatma Eylemi

Esnaftan marka avukatlarını protesto için yol kapatma eylemiMUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, yaklaşık 100 esnaf, marka avukatlarının denetimlerini protesto etmek için kent merkezinin ana caddesini trafiğe kapattı.

Esnaftan marka avukatlarını protesto için yol kapatma eylemi

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, yaklaşık 100 esnaf, marka avukatlarının denetimlerini protesto etmek için kent merkezinin ana caddesini trafiğe kapattı.

Siteler Mevkii'nde bugün saat 11.30'da bir araya gelen yaklaşık 100 esnaf, marka avukatlarının turizm sezonundaki denetimlerine tepki olarak eylem yaptı. Marka avukatlarının sık sık yaptıkları denetimlerin iş yapmalarını engellediğini söyleyen esnaf, şehrin en işlek yerlerinden birinde caddeyi trafiğe kapattı. Motosikletlerini park edip, caddenin ortasına koydukları taburelere oturarak yolu kapatan esnaf, korna çalan şoförlere de tepki gösterdi. Kısa sürede gelen polis ekipleri ile esnaf arasında da sözlü tartışma yaşandı. Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ve Müdür Yardımcısı İsmail Toygan, gerginliğin büyümesini önledi. Müdür Sarıkaya, esnaflarden aralarından bir temsilci isteyerek, dükkan içinde görüşme yaptı. Yapılan görüşmelerin ardından yaklaşık bir saat sonunda esnaf yoldan çekilerek eylemine son verdi. Eylemi sonlandıran esnafın, aralarından seçtikleri temsilciler aracılığıyla ilçe yöneticileri ile görüşecekleri belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ONAY VERSİN

Eyleme katılan ve ismini vermek istemeyen bir esnaf DHA'ya açıklamada, Bizler, devlete vergimizi ödüyoruz. Belediyeye işgaliye parası ve birçok kalemde fatura ödüyoruz. Fabrikalardan aldığımız malların hepsi faturalıdır. Turizm kötü durumda kazandığımızı da marka avukatlarının kestirdiği cezalara ödüyoruz. Türkiye'nin birçok turistik şehrinde imitasyon ürün satışı yapılıyor. Marmaris'te her dükkanda taklit ürünler satılıyor ve turistler özellikle bilerek alıyor. Bizler Avrupa Birliği üyesi değiliz, faturalı bu ürünleri satabilmeliyiz. Marmaris esnafı olarak diyoruz ki Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu duruma bir el atsın ve bir an önce satış izni verilsin veya Çin'den gelen bu taklit ürünler ülkemize sokulmasın dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ertan Sarıkaya Marmaris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title