Haberler

Muğla 'Denizkurdu-2019'da İkinci Gün; Hedefler Tam İsabetle Vuruldu

'Denizkurdu-2019'da ikinci gün; Hedefler tam isabetle vuruldu (3)SAS KOMANDALARI NEFES KESTİKaradeniz, Ege ve Akdeniz'de aynı anda yapılan Denizkurdu 2019 tatbikatının ikinci günü devam ediyor.

'Denizkurdu-2019'da ikinci gün; Hedefler tam isabetle vuruldu (3)

SAS KOMANDALARI NEFES KESTİ

Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de aynı anda yapılan Denizkurdu 2019 tatbikatının ikinci günü devam ediyor. Tatbikatta senaryo gereği düşman F16 savaş uçakları Türk donanmasına alçak uçuş yaparak tacizde bulundu. Türk donanmasına ait fırkateyn hava tehdidi oluşturan iki F16 uçağı, SM1 füzeleriyle etkisiz hale getirildi. Tatbikatın daha sonraki bölümünde ise SAT komandoları senaryo gereği, teröristlerin bulunduğu bir gemiye çıkarma yaptı. Gemiye helikopterden halatla inen komandoların operasyonu nefes kesti. Gemideki teröristleri etkisiz hale getiren komandolar, görevlerini başarıyla tamamladı.

Tatbikatta daha sonra fırkateynler arasında yakıt ikmali gerçekleştirildi. Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'na bağlı akaryakıt gemisi TCG Akar, tatbikat kapsamında TCG Gelibolu ve TCG Giresun fırkateynine yanaştı. Aralarında belirli bir mesafe oluşturan ve aynı hızla seyreden fırkateynlere TCG Akar'dan akaryakıt ve su bütünleme ikmali yapıldı.

TUĞAMİRAL ÖZYURT'TAN YERLİ VE MİLLİ VURGUSU

İcra edilen faaliyetlerin ardından Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Hasan Özyurt, tatbikat hakkında değerlendirmede bulunarak, Şu anda Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal tarafından bizzat yönetilen Denizkurdu-2019 tatbikatının harbe hazırlık safhasındayız. Tatbikat, Genelkurmay Başkanlığı yıllık tatbikat programı çerçevesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından planlanmıştır ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına Deniz Harp Merkezi Komutanlığı'nda teşkil edilen tatbikat kontrol merkezi tarafından sevk ve idare ediliyor. Deniz kuvvetlerimiz tüm denizlerde çok yüksek harekat temposu ile faaliyetlerini sürdürüyor. Bu yoğun harekat temposunu aksatmadan idame eden deniz kuvvetlerimizin bu tatbikatı da dünyanın diğer gelişmiş deniz kuvvetlerinde dahi nadir görülebilecek gemi, deniz karakol uçağı ve deniz helikopteri katılım yüzdesi ile gerçekleştiriliyor olmasını dikkate değer bir husus olarak vurgulamak istiyorum. Milli imkanlarla geliştirip inşa ettiğimiz gemilerimizin yanında, yine milli imkanlarla üretilen yüksek süratli su üstü ve hava hedefleri, silahlı ve silahsız insansız hava araçları, gemiden karaya atış yapabilen çok namlulu roketatar sistemleri ve Umtas güdümlü mermileri gibi burada ancak sayabildiğimiz gurur kaynağımız yerli ve milli imkan kabiliyetimizi bu tatbikatta etkin olarak kullanıyoruz. 24 Mayıs'a kadar devam edecek tatbikatın ilerleyen safhalarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına tatbikat kontrol merkezinin yönettiği ve kriz ile harp dönemi senaryolarını içeren serbest oyun safhası başlayacak. Bu safhada tarafımıza senaryo kapsamında deniz kontrolünün tesisi ve idamesi, sondaj platformunun engellenmesi ve korunması faaliyetlerini içerecek görevler tevdi edilmesini bekliyoruz dedi.

'DENİZ CANLILARINI VE ÇEVREYİ KORUYORUZ'

Tuğamiral Özyurt, tatbikat kapsamında deniz canlılarının ve çevrenin korunduğuna vurgu yaparak, Biz denizcilerin hassas olduğu bir konu da mavi vatanımızı beraber paylaştığımız deniz canlılarının ve yaşadıkları çevrenin korunmasıdır. Bu kapsamda Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız her faaliyetinde deniz ekosisteminin korunması yönünde her türlü tedbiri titizlikle almaktadır. Tatbikat kapsamında icra ettiğimiz hiçbir faaliyetin deniz canlıları ve deniz ekosistemi üzerinde olumsuz bir etkisinin olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Ege Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

Bakmadan Geçme

Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir? Gülşehir Belediyesi hangi parti? Gülşehir Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Gülşehir yerel seçim sonuçları! Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile mi yapılacak? Öğretmenlik atamaları nasıl yapılacak? 25 Temmuz hangi burç? 25 Temmuz'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Temmuz tarihi hangi burç olur? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi statta oynanacak? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nerede oynanıyor? BİNGÖL'DE DEPREM Mİ OLDU SON DAKİKA! Bingöl'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden ayrılıyor mu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden neden ayrılıyor, sebebi ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 26 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 26 Mayıs Pazar hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title