Haberler

Kızılay gönüllülerine "Orman Gönüllülük Eğitimi" verildi

Güncelleme:

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünce, 16 Türk Kızılay Menteşe Şube gönüllüsüne yönelik "Orman Gönüllülük Eğitimi" verildi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünce, 16 Türk Kızılay Menteşe Şube gönüllüsüne yönelik "Orman Gönüllülük Eğitimi" verildi.

Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda verilen eğitimin sabahki bölümünde, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü İsmail Durak ve Şube Müdürlüğü Mühendisi ve yangın uzmanı Hasan Altındağ tarafından, temel iş güvenliği, iş sağlığı ve yangına müdahale hakkında sunum ve bilgilendirme yapıldı.

Eğitimin ikinci bölümünde ise Yılanlı Orman İşletme Müdürlüğünde uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Burada gönüllüler arasında hortum serme ve hortum ucuna en erken suyu verme yarışması yapıldı. 125 metre hortumu en erken seren ve arazözden hortum ucuna en erken suyu veren ekip ödüllendirildi. Eğitimin ardından yazılı sınav gerçekleştirildi.

Türk Kızılay Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz, gazetecilere, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile farklı bir etkinliğe öncülük yaptıklarını söyledi.

Geçen yıl Muğla'da 7-8 ilçede aynı anda yangınlar çıktığını, sahada yangına müdahale eden ekiplere lojistik destek verdiklerini hatırlatan Gürbüz, yangın tecrübeleri olmadığı için zaman zaman ekiplere ulaşmakta zorluk çektiklerini, ekiplerin malzemeleri almak için lojistik merkezlerine gelmek zorunda kaldığını anlattı.

"Amacımız yangına giden gönüllülerimizi tehlikeye atmamak"

Muğla'da bugüne kadar yaklaşık 2 bin 500 gönüllüye eğitimin verildiğini anlatan Gürbüz, "Hem havadan hem de karardan müdahale konusunda tecrübeli ve uzman müdürlerimizden bu eğitimi aldık. Buradaki amacımız, yangına giden gönüllülerimizi tehlikeye atmamak." diye konuştu.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü İsmail Durak da orman gönüllüleriyle ilgili eğitimde, sabah sunum şeklinde bilgilendirme, öğleden sonra da uygulamalı eğitim verildiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title