Haberler

Muğla'da Dağpınar Bahar Şenlikleri Yapıldı

Güncelleme:

Muğla'da yeni kurulan Muğla Menteşe Belediyesi'ne bağlı Dağpınar Köyü'nde gerçekleşen "4. Geleneksel Dağpınar Köyü Bahar Şenlikleri" coşku dolu anlara sahne oldu.

Muğla'nın Dağpınar Köyü'nde düzenlenen geleneksel bahar şenliklerinde bu yıl da renkli görüntüler yaşandı. Muğla Marçal Dağları'nda Dağpınar Köyü'nün de yer aldığı Hörü Dağı'nın zirvesi Mıymıl Mevkii' de bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve yaklaşık 1500 kişinin katıldığı şenliklerin ev sahipliğini Dağpınar Köyü Muhtarı İlhan Kabaz yaptı. CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Muğla Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla Menteşe İlçe Başkanı Erkan Aydın, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ve belediye meclis üyelerinin de katılarak destek oldukları şenliklere ayrıca Dağpınar Köyü civarındaki köylerden, Marmaris ile Bodrum gibi yakın ilçelerden de birçok vatandaş aileleriyle birlikte katıldı.

Köylüler tarafından hazırlanan çeşitli skeçlerin yer aldığı şenlik boyunca büyükler, halat çekme yarışı yaptı; öğrencilerse Aşık ile Maşuk gibi geleneksel oyunları sunarak izleyenlere keyifli bir hafta sonu yaşattılar. Şenliğe katılanlar ayrıca Muğla yöresinin geleneksel müzikleri eşliğinde dans ettiler. Şenlikte pilav ve keşkek ikramları da yapıldı. Şenliğe katılan aileler hem piknik yaptı, hem de düzenlenen eğlencelere eşlik etti. Özellikle arıcılıkla geçimini sağlayan Dağpınar halkı, şenlik alanında kurdukları stantlarda çam balı başta olmak üzere organik ürünlerini de sergileyerek satışa sundular.

Protokol üyelerine şenliğe gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür edilmesiyle başlanılan konuşmalarda; protokol üyelerinden, Muğla ilinin büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından Dağpınar'da geleneksel hale gelen bu şenliklerin devam ettirilmesi yanı sıra köyde yaşanan sorunların giderilmesi için talepte bulunuldu.

Muğla Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, şenliklerin devam ettirileceğinin sözünü vererek özellikle köy yollarında en kısa süre içerisinde düzenlemeler yapılacağının sözünü verdi. Başkan Gümüş'ün ardından söz alan CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de şenliklerin devam ettirileceğini, bunun takipçisi olacaklarını ifade ederek, köyde yaşanan sorunların çözümü için de ellerinden geleni yapacaklarını belirtti ve şenliği düzenleyen Dağpınar Köy halkına teşekkür etti.

27 Nisan 2014 tarihinde Pazar günü düzenlenen şenlik sabahtan akşam saatlerine kadar sürdü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bahattin Gümüş Dağpınar Menteşe Muğla Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title