Haberler

Mudanya'da buğday hasadı başladı

Güncelleme:

Mudanya Belediyesi'nin 'Topraktan Halka, Tarladan Sofraya' projesi çerçevesinde Balabancık Mahallesi'nde 85 dönümlük arazide ekimi yapılan buğdayların hasat töreni gerçekleştirildi.

Mudanya'da buğday hasadı başladı

BURSA Mudanya Belediyesi'nin "Topraktan Halka, Tarladan Sofraya" projesi çerçevesinde Balabancık Mahallesi'nde 85 dönümlük arazide ekimi yapılan buğdayların hasat töreni gerçekleştirildi.

Mudanya Belediyesi Balabancık Mahallesi'nde belediyeye ait 85 dönümlük arazide ekimini yaptığı buğdayların hasadını törenle gerçekleştirdi. Düzenlenen törene CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Hasan Öztürk, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İlçe Başkanı Ömer Aydın, belediye meclis üyeleri, Mudanya Ziraat Odası Başkanı Erdoğan Yıldız, Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Aşçı'nın yanı sıra muhtarlar, birim müdürleri ve Mudanyalılar katıldı. Belediyeye ait arazilerde, refüj ve parklarda yetişen zeytinleri toplayarak, zeytinyağı haline getirdikten sonra ihtiyaç sahibi vatandaşların sofralarına taşıyan Mudanya Belediyesi, kırsal alanlarda belediye arazilerini üretime açarak, toplamda 308 bin metrekarelik alanda dönüşümlü olarak ayçiçeği ve buğday üretimi yapıyor. Elde edilen ürünler ayçiçekyağı ve buğday unu olarak Zeytin Dalı Birimine kayıtlı ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına ulaşıyor.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yaptığı konuşmada, "Ülkemizin üretimle kalkınacağını biliyor, yerel yönetimler olarak bu alanda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz" dedi. Daha önce ayçiçek yağlarını Mudanyalıların sofralarına ulaştırdıklarını hatırlatan Başkan Türkyılmaz, "Şimdi de temel gıda maddelerimizden buğday ununu sofralara ücretsiz olarak taşıyacağız. Hem ihtiyaç sahibi ailelerimizin hem de üreten çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. Hasadı yapılan buğdaydan sadece un elde edilmeyeceğini vurgulayan Türkyılmaz, "Hasattan çıkan samanı ilçemizdeki süt üreticisine vereceğiz. Onlardan da süt alıp yine ücretsiz olarak dağıtacağız. Topraktan Halka, Tarladan Sofraya projemiz bu yüzden bu kadar önemlidir" diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Mudanya Belediyesi'nin tarımsal alanda gerçekleştirdiği bu çalışmaların diğer belediyelere de örnek olmasını dileyerek, "Sosyal belediyecilik konusunda gerçekleştirdiği projelerden dolayı Mudanya Belediyesi ve Başkanımız Hayri Türkyılmaz'ı kutluyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mudanya Belediyesi Mudanya Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Bakmadan Geçme

Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 20 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı mı? #128226 Hareket Proje halka arz kaç lot verdi? BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI #129689 Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 20 Mayıs altın fiyatları ne kadar oldu? Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title