Haberler

Motosikletçilerin Seri Katili 'Son Yüzde 10 Sendromu'

Samsun'da Gökçen Yılmaz ve Tekirdağ'da Hayatını Kaybeden Levent Doğan...

Samsun’da Gökçen Yılmaz ve Tekirdağ’da hayatını kaybeden Levent Doğan...

İkisi de eve dönüş yolundaydı... Eğitmenler motosiklet kazalarının çoğunlukla yolculuğun başındaki ve sonundaki yüzde onluk bölümlerde meydana geldiğine dikkat çekiyor. Nedeni ise konsantrasyon eksikliği.

ARKADAŞLARIYLA Karadeniz turuna çıkan zihinsel engelliler öğretmeni Gökçen Yılmaz, 9 Ağustos’ta, Samsun’da, bomboş yolda şerit değiştirip karşıdan gelen TIR’a çarpmıştı. Levent Doğan da, bayramın son günü Tekirdağ’da boş yolda motosikletiyle iki şerit aşıp duran kamyonete arkadan çarptı. İkisi de turu tamamlamış evlerine dönüyordu. İkisinin de kaza anındaki hızları 80 kilometre civarındaydı. ADAC ve IAM sertifikalı sürüş eğitmeni Rahmi Barutçu, motosiklet kazalarının çoğunlukla yolculuğun başındaki ve sonundaki yüzde 10’luk bölümlerde meydana geldiğine dikkat çekiyor. Barutçu, “Acemi biri bile olsa frene basar, bir tepki verirdi. Motosikletten kaynaklanan bir sorun görünmüyor. Levent’le ilgili bir sorun var. Hedefe kilitlenmiş. Bunun çeşitli nedenleri olabilir. Yediklerinden zehirlenmiş hatta kalp krizi bile geçirmiş olması muhtemel” diyor.

Tekirdağ Mezbahası’nda, Kasaplar Kooperatifi’ne bağlı kantar görevlisi 37 yaşındaki Levent Doğan, bayramın son günü 5 arkadaşıyla buluştu. Grup İstanbul’a gitmeye karar verdiyse de, dönüş yolculuğu karanlığa kalacağı için plan iptal edildi. Marmara Ereğlisi’ne gidip birer çay içtikten sonra Tekirdağ sahilindeki bir kafeye döndüler.

16.30’da 3 motorlu gruptan ayrıldı. Levent Doğan, Levent Üzücü ve Murat Pehlivanoğlu da 10 dakika sonra bir arkadaşlarının tamirhanesine gitmek için kafeden çıktı. Üç arkadaş Mey İçki Fabrikası’nı geçtikten sonra trafik ışıklarında durdu. Güneş yeni batmıştı, hava aydınlıktı. 150 metre ileride flaşörleri yanan kamyoneti gördüler. Işık yeşile dönünce Murat Pehlivanoğlu önden, Levent Doğan ikinci, Levent Üzücü de artçı olarak kalktı. 200 metre ileriden sağa sapacaklardı. Levent Doğan motosikletini üçüncü vitese taktıktan sonra soldan sağa doğru şerit değiştirmeye başladı.

Birkaç saniyenin hikâyesi

Kazayı tüm detaylarıyla gören Levent Üzücü, motosikletin sağa doğru kaymasıyla başlayıp kamyonete çarpmasıyla biten birkaç saniyeyi şöyle anlattı: “Levent’le birlikte binlerce kilometre yol yaptık. İyi bir sürücüydü. O gün sadece içimde bir sıkıntı var diyordu. Hızımız 80 kilometre civarındaydı. Sonra en soldan sağ şeride doğru kaymaya başladı. Çarpmasına birkaç metre kala sola doğru hamle yaptı ama kurtulamadı. Başı ve göğsü kamyonete çarptı. Hemen durup motosikletini kaldırdım. Motosiklet sağlamdı. O an kesinlikle bir rahatsızlık geçirmişti. Gözlerini kapatsa bile bu kazayı yapamazdı.”

Ardında iki  evlat bıraktı

Levent Doğan’ın cenazesi önceki gün Gündoğdu Mahallesi’ndeki Çiftlikönü Camii’nden kaldırıldı. Ayakta durmakta zorlanan eşi Alev’e 16 yaşındaki oğulları Mert ve 10 yaşındaki Koray destek oldu. Törene İstanbul, Edirne ve Çanakkale’den de onlarca motosiklet tutkunu katıldı.

TIR’a çarpmıştı

Öğretmenlik yapan Yılmaz boş yolda şerit değiştirip TIR’a çarmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title