Haberler

Mmo Ankara Şubesi 24. Olağan Genel Kurulu Başladı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şubesi 24. Olağan Genel Kurulu, Metropol Kültür Merkezi'nde MMO Ankara Şubesi Başkanı Sadettin Özkalender, MMO Başkanı Ali Ekber Çakar ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı tarafından yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şubesi 24. Olağan Genel Kurulu, Metropol Kültür Merkezi'nde MMO Ankara Şubesi Başkanı Sadettin Özkalender, MMO Başkanı Ali Ekber Çakar ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı tarafından yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı konuşmasına, genel kurul sürecinin iktidarın lime lime dökülen yapısının açığa çıktığı bu günlerde başladığını öne sürerek, "Tüm yaşananlara karşı TMMOB; bu döneminde de, emperyalizmin günümüzdeki uygulamalarına karşı, kapitalizmin dünyasına karşı, başka bir dünyanın ve başka bir Türkiye'nin mümkün olduğunu bilimsel bir gerçek olarak savundu. Sömürü ve baskının tavan yaptığı, sınıfın siyasal belirleyiciliğinin silikleştiği bir dönemde TMMOB; aklın ve bilimin, özgürlüğün ve eşitliğin yol göstericiliğinde "başka bir yaşam mümkün' dedi. TMMOB, "mesleğimize, örgütümüze, halkımıza, ülkemize sahip çıkıyoruz' sözünü her yerde söyledi" dedi.

-"KAMUSAL ALANLAR SÖMÜRÜ VE RANT ALANINA AÇILDI"-

MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar da AK Parti'nin on iki yıllık iktidarı süresince, Cumhuriyetin tarihsel kazanımlarını, laikliği, bilimi, aydınlanmayı ve modern toplumsal yaşamı karşısına alarak emekçilere, yaşlılara, kadınlara, gençlere, sanata, tarihsel değerlere her fırsatta hakaretler yönelttiğini belirtti.

Gerici, sermayeci ve emek düşmanı bir rejim değişikliğinin zorladığını, bütün kamusal alanlarının sömürü ve rant alanına açıldığını savunan Çakar, "Serbestleştirme, özelleştirme, metalaştırma-ticarileştirme ve rant eksenli yönelim içinde kamu sanayi üretimini bitiren, kamuya ait büyük sanayi kuruluşlarını hibe bedellerle yerli-yabancı sermayeye sunan iktidar, kamusal hizmet ve kamusal denetimi de dışlamıştır" dedi.

-"MESLEKİ DENETİMLERİMİZ ENGELLENMEYE ÇALIŞILMAKTA"-

MMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Özkalender ise şunları kaydetti:

"Bilim ve teknolojiyi toplumla buluşturan bir meslek grubunun üyeleri olan biz mühendislerde, sıkıntılı, sancılı, sorunlu bir ülkede yaşayan tüm yurttaşlar gibi önemli sorunlarla karşı karşıyayız. Giderek artan işsizlik ve mesleğimizi uygulamada karşılaştığımız engellerin yanı sıra mesleki, ekonomik, demokratik haklarımızda da önemli gerilemeler söz konusudur. Serbestleştirme politikalarının yanı sıra meslek alanlarımıza yönelik kural tanımaz bir biçimde değiştirilen yönetmelikler mühendislik uygulamalarını birçok yönden kuşatır olmuştur. İş güvenliği kapsamındaki periyodik denetimler, iş makinaları eğitimleri, araçların imal tadilat montajı yönetmeliği, asansör işletme bakım yönetmeliği, LPG'li araç yönetmeliklerinde önemli değişiklikler yapılarak, bu konu ve alanlarda mesleki denetimlerimiz engellenmeye çalışılmaktadır."

MMO Ankara Şubesi Genel Kurul seçimleri ise yarın yapılacak ve yeni yönetim kurulu belirlenecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Soğancı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title