Haberler

Minik Öğrencilerden Örnek Davranış

Güncelleme:

Keşan'da ilkokul öğrencileri kendi aralarında 1'er lira toplayarak bedensel engelli arkadaşlarına akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Edirne'nin Keşan İlçesi'ndeki Raşit Efendi İlkokulu öğrencileri kendi aralarında 1'er lira toplayarak bedensel engelli 5'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki İrem Şimşek'e akülü tekerlekli sandalye alarak hediye etti.

Öğrencilerin kendi aralarında para toplayarak aldığı akülü tekerlekli sandalyeyi İrem Şimşek'e teslim etmek için okul bahçesinde program düzenlendi. Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Şube Müdürü Murat Aras, Okul Müdürü Hakan Kaykı, okul aile birliği yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı programda konuşan Keşan Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, projenin sahibinin öğrenciler olmasından dolayı kendileriyle gurur duyduğunu söyledi.

Yüksel, "Her sağlıklı insan engelli olmaya adaydır. Sizler, bize bunu hatırlattınız. Ama engelli diye ifade ettiğimiz kişi de bizim gibi bir insandır. Dolayısıyla onları farklı bir konuma koymak suretiyle değerlendirmemiz asla mümkün değildir. Çünkü şu anda ben de engelli birinin eniştesiyim. 28 yıldır, annesi ve babası tarafından bütün ihtiyaçları karşılanan, yaşı 37 olan bir baldızım var. Dolayısıyla bunu çok iyi anlayan biriyim. Sizler, başkalarını da düşünme kültürü oluşturdunuz. Sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ise "Siz aslında topluma bir şey gösterdiniz. Damlaya damlaya göl olmuyor. Damlaya damlaya gönüllere ulaşılıyor ve okyanus oluyor. Benim de yakınlarım içerisinde bedensel engelliler var. Bu kolay değil, ama bu süreci kolaylaştırıcı herkesin yapabileceği bir şeyler var. O, 1 liralık tasarruflar İrem Şimşek kızımızı sevindirecek. Bu ve bu gibi tasarrufların toplumun her katmana yayılmasını diliyorum. İyi ki varsınız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilerin kendi aralarında topladığı paralarla alınan akülü tekerlekli sandalye bedensel engelli 5'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki İrem Şimşek'e hediye edildi. Akülü aracına oturan Şimşek, kendisine yardım eden arkadaşlarına teşekkür etti. Öğrencilerin kendi aralarında yaklaşık bin lira toplayarak akülü tekerlekli sandalyeyi aldıkları öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Aras Politika Güncel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Gaddar ne zaman final yapacak? #129300 #128250 25 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title