Haberler

Türk Hacılar Mina'daki Facianın Detaylarını Anlattı

Güncelleme:

Mina'daki izdihamın ardından konuşan Türk hacılar olayın yol ortasına bırakılan kamyonet ve çadırların bulunduğu alandaki kapının kapalı olması nedeniyle yaşandığını söylediler.

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinin 5 kilometre dışındaki Mina'da yaşanan izdihamdan sağ kurtulan Türk hacılar, olayın çadırların bulunduğu alanların kapılarının kapalı olması, tekerlekli sandalyelerin devrilmesi ve yol ortasına bırakılan kamyonetin yol açtığını ileri sürdü.

"NASIL KURTULDUK BİLMİYORUM"

Tedavisi süren İdris Sıradaş, Ankara'dan geldiğini belirterek, izdiham anını hatırlamadığını söyledi. Sıradaş, eşi Birtecim Sıradaş'la şeytan taşlama alanına giderken olayın meydana geldiğini anlatarak, "Ayaklarım ezildi. Nasıl kurtulduk bilmiyorum ama yakınlarıma iyi olduğumu söyleyin" dedi.


"KARŞIDAN GELENLER ÇOK FAZLA DEĞİLDİ"

İzdihamdan kurtulan Nuh Ünal da tedavi gören eniştesi İdris Sıradaş'ı ziyaret için hastaneye geldiğini belirterek, izdihamın birkaç nedeni olduğunu söyledi.

Şeytan taşlamaya giderken izdihamın yaşandığını ifade eden Ünal, "Şeytan taşlamadan dönen, yani karşıdan gelenleri sayısı çok fazla değildi. İzdihama yol ortasına bırakılan bir kamyonet neden oldu. Büyük şeytanın taşlanacağı alana 200 metre vardı. Olay olunca bağışlar, çağırışlar başladı"diye konuştu.

"08.30-09.00 SIRALARINDA YAŞANDI"

Ünal, izdihamın saat 08.30-09.00 sıralarında meydana geldiğini hatırlatarak, olayın yaşandığı yol üstündeki çadırların bulunduğu bölgelerdeki kapıların da kapalı olduğunu vurguladı. Ünal, olay anını şöyle anlattı:

"YOL ORTASINA BIRAKILAN KAMYON, KAPALI KAPI NEDENİYLE OLDU"

"Biraz nefeslenelim diye bu alanlara yanaşıyorduk ama görevliler kovuyorlardı. Çadırlar bölgesindeki kapılar açık olsaydı bu izdiham olmazdı. Ayrıca tekerlekli sandalyeler de devrilmişti. Bunların üstüne basanlar devrildi. İzdihamın bir nedeni de tekerlekli sandalyelerin devrilmesiydi. Olayı 15-20 dakika yaşadık. Eşim yanımdaydı. Önüme aldım ve zorlukla kurtulduk. Ayrıca birileri su dağıtıyordu. Sulardan almak isteyenler de dalgalanmalara neden oldu. Yani izdiham çadırlar bölgesinin kapılarının kapalı olması, yol ortasına bırakılan kamyonet, tekerlekli sandalyelilerin devrilmesi ve su dağıtımı neden oldu diye düşünüyorum. Tabii ki ihmalde var."

"HANIMIMI ZOR KURTARDIM"

İzdihamdan kurtulan Hakan Duyar adlı hacı da izdihamın şeytan taşlama alanına 500 metre kala meydana geldiğini aktararak, "Yan kapılar kapalıydı. Yol ortasında da bir kamyonet vardı. Tekerlekli sandalyeliler devrilmişti. Bunların hepsi izdihama neden oldu. Yardım isteyenler vardı ama hanımımı zor kurtardım" değerlendirmesinde bulundu.

Müzdelife'den Mina'ya giden hacıların şeytan taşlama alanınından dönenen gruplarla karşılaşmaları sonucu izdiham yaşanmıştı. İzdihamda 753 kişi hayatını kaybetmiş, 887 hacı da yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Hacılar Mekke Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'a kim veda etti? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500

Yorumlar (11)

araplaraMobil-ANDROID:

rabbim olenleri sehitlik mertebesine kabul etsin hepsinin gunahlarini affetsin AMİN.

10
4
yanıtYanıtla
mehmet yıldırımMobil-ANDROID:

allah yardım etsin sabır versin

14
0
yanıtYanıtla
sutı:

hayret tayyip yuzunden oldu dememısler. sasırdım

6
3
yanıtYanıtla
mhpli türkMobil-ANDROID:

şeytanin büyük zaferi

2
4
yanıtYanıtla
demokrasinin olmadigi yerde:

Evrim gecirmeyen, gunumuze uyarlanamamis her din , ilkeldir , cagdas degildir. Inananlarin sayisi ne kadar olursa olsun farketmez, sonucu degistirmez bence. .

1
4
yanıtYanıtla
demokrasinin olmadigi yerde:

Insanoglu ac gozlu, oraya gidenlerin yuzde 99 ''u gelismemis ulkelerden giden ve hicbirinin birbirine saygisi olmayan insanlar. Bu genellemeyi yaparken demokrasi kulturunun olmadigini vurgulamak istedim. TR''de de oyle maalesef, bayramda bugun itibariyle 99 kisi oldu kazalarda. . Once ben gireyim dusuncesi (kitle psikolojisi) ve hep birden buyuk bir zorlama bir suru olen insan. .

4
1
yanıtYanıtla
araplaraMobil-ANDROID:

her yil olumler oluyor burda en buyuk teror hacida yasaniyor yazik insanlar haci olmak icin gidiyor oraya ama istemeden diger hacilari cigneyerek olduruyorlar bunun haciligi nerede kaldi yonetim zayif bunun icin bir acil eylem plani olmali

5
0
yanıtYanıtla
CocoMobil-IOS:

Allah yardimci olsun tabiki ihmal cok var yani cok belli bunlar nasil adam kapilari neden kapatiriyor bu suudi krali ermenimi yahudimi allahim hepsini soracak bunlardan.

4
0
yanıtYanıtla
MAALESEF:

Müslümanları silah, bomba vb. ile öldürmelerinin sebebi , hem silah ticaretinden para kazanmak, hem toprak talebi, hem de Müslüman kıyımı. Hac da öldürülmelerinin sebebini çözemedim. Müslümanlar hem şehitleri varken, hem de hacda bu kadar ölüm olmuşken bayram kutlayan, basit hesaplar peşinde koşan bir avuç salak zaten. (Gerçek Müslümanları tenzih ederim. )

2
0
yanıtYanıtla
DOĞRUSU:

demekki neymiş KARIŞMIYORMUŞ. işte ispatı. milyonlarca ispatı varda al bir tane daha. KARIŞMIYOR kardeşimVAR yada YOK demem ama KARIŞMIYOR bu kesin.

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title