Haberler

Mihrişah Valide Sultanın Çeyizi

Denizli'nin Beyağaç ve Kale ilçelerinde, iki asırdır çözülemeyen ve 40 yıldır hukuk mücadelesinin sürdüğü Mihrişah Valide Sultan'ın üzerine kayıtlı tapular, 2B Yasası içine eklenen bir maddeyle çözülünce muhtarlar bayram etti.

Denizli'nin Beyağaç ve Kale ilçelerinde, iki asırdır çözülemeyen ve 40 yıldır hukuk mücadelesinin sürdüğü Mihrişah Valide Sultan'ın üzerine kayıtlı tapular, 2B Yasası içine eklenen bir maddeyle çözülünce muhtarlar bayram etti.

Denizli'nin Beyağaç ve Kale ilçelerinde, Osmanlı Padişahlarından III.Selim'in annesi ve Sultan III. Mustafa'nın eşi

Mihrişah Valide Sultan'a çeyiz olarak verilen arazilerde iki asırdır yaşayan ve buraları ekip biçen vatandaşların 40 yıllık hukuk mücadelesi 2B Yasası'na eklenen bir maddeyle çözüme kavuştu. 2B Yasası'na eklenen maddeyle 40 yıldır sürdürdükleri hukuk mücadelesinin sonuca kavuşmasına sevinen Beyağaç Belediye Başkanı ve bazı muhtarlar Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde bir toplantı düzenledi.

Yaklaşık 4 bin 500 kişiyi ilgilendiren 10 bin 600 dönümlük taşınmazın, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak'ın verdikleri önerge ile eklenen fıkra ve özel bir hükümle çözüme kavuşturulduğunu söyleyen muhtarlar, bayram sevinci yaşadıklarını söyledi.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, yasanın çıkmasıyla Beyağaç ilçesinin yıllardan beri en önemli sorunlarından biri olan tapu sorununun biteceğini söyledi. Belediye Başkanı Akçay, Beyağaç ve Kale ilçesini yakından ilgilendiren tapu sorununun

mecliste çıkan bir yasa ile çözümlendiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu sorun yüz yıllık bir sorun, 40 yıldır da dava konusu olan bir sorundu. Osmanlı padişahlarından III.Selim'in annesi ve Sultan III. Mustafa'nın eşi

Mihrişah Valide Sultan'a çeyiz olarak

hediye edilmişti. Daha sonra bu yerler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasının ardından hazineye intikal etti. Bu yerler o kadar geniş bir alanı kapsamaktadır ki, Beyağaç İlçesinin tamamını ve Kale İlçesinin de bir bölümünü içine alıyor."

Yıllardan beri bu insanların ekip biçtikleri, atalarından miras olarak intikal eden ve satın alma yöntemi ile elde etmiş oldukları yerlerin sahibi olmadıklarını anlatan Akçay, şunları söyledi: "Bu, 40 yıldan beri dava konusudur. 40 yıldır bu insanlarımız dava kapılarında sürünmektedir. Ama yıllardır çözüm bulunamamıştır. En son geçen hafta TBMM'de görüşülmekte olan ve kamuoyunda 2B Yasası olarak bilinen yasa içerisinde tarım arazilerinin satışı ile ilgili kanun maddesinin de bulunduğu özel bir hüküm ilave

edildi. Bununla birlikte Kale ve Beyağaç'taki vatandaşlarımız rahat bir nefes aldı. Büyük bir coşku içerisine girmişlerdir. Sevince gark olmuşlardır. Yıllardır alamadıkları tapuları, bu kanun sayesinde alacaklar. Bu kanunun çıkmasına vesile olan herkese teşekkür ediyoruz"

Kızılcaağaç Köyü Muhtarı Durmuş Türksever, bu konunun çözüme kavuşturulmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, "Bu, bize verilen bir avanta değil. Haklılığımıza bu hükümet sayesinde kavuştuk. İnşallah tapularımıza kavuşuruz" dedi.

Beyağaç Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Durmuş Yenitopçu da, sorunun bu şekilde çözülmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bizim bir asırlık bir sorunumuz, 40 yıldır da dava konusuydu. Ben 42 yaşındayım. Atalarımız burada yaşıyordu, biz de burada yaşamaya devam ediyoruz. Dolayısıyla bu bizim hakkımızdı. Hakkımızı verdiler, Allah razı olsun"

Kale Kayabaşı Köyü Muhtarı Durmuş Sarıkavak ise, bu konuda en çok mağdur olan köyün kendi köyleri olduğunu belirterek, çözüme kavuşmasının sevincini yaşadıklarını söyledi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Mustafa Akçay Denizli Beyağaç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title