Haberler

Midyat Cezaevindeki Açlık Grevleri Sona Erdi

Mardin'in Midyat ilçesinde grevi sonlandıran 84 tutuklu ve hükümlünün sağlık ekiplerince kontrollerinin yapıldığı, 14 kişinin kontrol amaçlı hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

Mardin'in Midyat ilçesinde grevi sonlandıran 84 tutuklu ve hükümlünün sağlık ekiplerince kontrollerinin yapıldığı, 14 kişinin kontrol amaçlı hastaneye götürüldüğü öğrenildi. Açlık grevine son verilen mahkumlar Midyat Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrollerinde geçti. Cezaevi araçları ile devlet hastanesine götürülen mahkumların sağlık durumlarını iyi olduğu gözlendi.

Midyat M Tipi Kapalı Cezaevi'nde açlık grevini sürdüren 84 tutuklu ve hükümlü, bugün sabah saatlerinde greve son verdi. Grevi sona erdiren hükümlü ve tutukluların sağlık ekiplerince kontrollerinin yapıldığı, hayati tehlikelerinin söz konusu olmadığı öğrenildi. Söz konusu kişilerden 14'unun genel sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla görevli ekipler tarafından ring ve ambulanslarla geniş güvenlik önlemleri altında Midyat Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Cezaevi önünde toplanan açlık grevindeki tutuklu ve hükümlü yakınları da davul zurna ve halay çekerek sevinç göterisinde bulundu. Hastanede muayenesi biten tutuklu ve hükümlüler sağlık kontrolünün ardından bir kısmı tekrar cezaevine götürüldü.

Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökan, "Toplumu rahatlatan siyasi adımların atılması çok önemlidir" dedi. 5'i kadın 9'u erkek olmak üzere 14 kişinin sağlık kontrol amaçlı hastaneye götürüldüğü söyleyen Gökan, "Bu açlık grevleri vicdanen ve ahlak toplumu çok sarmış bir noktaya geldi. Aslında Türkiye'de sorunun çözümüne ilişkin çok olgunlaşmıştı. Dünya tarihinde görülmemiş yüksek bir potansiyelde 10 kişi açlık grevine girdi ve 68 gün bugün. 14 kişi hastaneye getirildi."dedi.

5'i kadın 9'erkek olmak üzere toplam 14 kişinin hastaneye getirildiğini sözlerine ekleyen Gökan, çok ciddi sağlık sorunları olmasına rağmen sevindirici ve olumlu bir gelişme oldu. Hiç yaşamını kaybetmeden toplumu rahatlatan siyasi adımların atılması çok önemlidir" şeklinde konuştu.

İnsan Hakları Derneği Mardin Şubesi ve Mardin Barosu avukatlarından Ahmet Arıkan ise, "Talepleri zaten evrensel hukuk ve doğan hukuktan kaynaklandığı kabul edile gelen talepleriydi. Bu şekilde bitmesinden dolayı biz sivil toplum kuruluşları ve insan hakları aktivistleri olarak durumdan memnun olduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mardin Midyat Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title