Haberler

MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de görev alan bir grup milletvekilinin, PKK terör örgütüyle ne ad altında olursa olsun bir araya gelmesinin, aleni görüşme yapmasının, mesaj alıp vermesinin Türk devletine ve Türk milletine karşı işlenmiş en...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de görev alan bir grup milletvekilinin, PKK terör örgütüyle ne ad altında olursa olsun bir araya gelmesinin, aleni görüşme yapmasının, mesaj alıp vermesinin Türk devletine ve Türk milletine karşı işlenmiş en büyük suçlardan birisi olduğunu kaydetti.

Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kötü, iş bilmez, beceriksiz ve kusurlu bir siyasi yönetim altında çok ciddi sorunlarla sarsıldığını iddia etti.

Bahçeli, bugün Türkiye'de, "kanlı terörün itibar kazandığı, militanlarının meşru siyasi aktör mertebesine çıkarılmak için uğraşıldığı ve bölücülüğün hükümet eliyle yaygınlaştırıldığı, üniter devlet yapısının saldırılara açık hale getirildiği, bölücülüğün kutsandığı, bölücü taleplerin karşılandığı ve bölücü terörün aşama aşama amaçlarına ulaşma kulvarına sokulduğunu" savundu.

Terör suçlularının "hak arayan masumlar", terör örgütünün ise "devlete denk bir aktör haline getirildiğini" öne süren Bahçeli, insan öldürmekle pozisyonlarını sağlamlaştıran, yakıp yıkmakla pazarlık güçlerini artıran canilerin AK Parti'ye yön verdiğini ve siyasi kararlarını rehin aldığını iddia etti.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"AKP zihniyeti, İmralı canisi ve örgütüyle kurduğu ilişki ve diyaloglarına süreç kılıfı giydirmiş, çözüm elbisesi dikmiştir. Türk milletinin yanlışa rıza göstermesi, bölünmeye sessiz kalması, terörist başıyla yapılan pazarlıkları makul karşılaması için yoğun ve olağanüstü bir gayret bizzat Başbakan tarafından sergilenmektedir. Başbakan Erdoğan analardan destek istemekte, hayır dua beklemektedir. Ne büyük bir çelişkidir ki 'siz isterseniz olur' diyerek sanki analar istemiyormuş gibi bir algı ve imaj oluşturmanın arayışına ve istismarına yönelmiştir. Başbakan'ın, kötülüğün, günahın, fitnenin ve bozgunculuğun meşrulaşması adına dua talebinde bulunması münafıkça bir tavır olarak görülmeli, böyle bilinmelidir. Acaba, Başbakan İmralı canisi lehine dua istediğinin farkında mıdır- PKK'nın taleplerine destek toplama çabasına girerek riya ve yalana battığının bilincinde midir-"

-"Bugünlerin hesabını faiziyle vermek durumunda kalacaklar"-

Bahçeli, Başbakan Erdoğan ve hükümetin "BDP ile işbirliği halinde Kandil ve İmralı'ya köprü vazifesi gördüğünü" savundu. Bahçeli, şunları kaydetti:

"İmralı canisinden, kanlı mürekkeple yazılan mektupları alarak Kandil ve Avrupa'nın yolunu tutan BDP'li milletvekillerinin, AKP müsamahası ve toleransıyla içine girdikleri ilişkiler ağı, verdikleri pozlar her anlamda utanç vesikasıdır. İnanıyorum ki, her millet evladı, 1 Mart tarihinde bölücü siyasetin uzantısı BDP'li milletvekillerinin, PKK terör örgütünün Kandil inindeki görüntülerini lanetlemiş ve nefretle karşılamıştır. Bir masa etrafında toplanarak PKK paçavralarının ve İmralı canisi posterinin altında görüntü verilmesi neresinden bakarsak bakalım rezalettir, ihanettir ve Türk milletine meydan okumadır. Kandil'deki terör elebaşısı Karayılan, kurulan bir masanın baş köşesine tünemiş ve TBMM üyesi olarak her imkanı kullanan sözde milletvekili suretleri de terbiye edilecek bir çocuk edasıyla süklüm püklüm kendilerine ayrılan yerlere çökmüşlerdir."

Bu manzaranın, BDP'li 9 milletvekiliyle bir grup PKK militanın sarmaş dolaş olduğu görüntüden hiçbir farkı bulunmadığını ifade eden Bahçeli, BDP'lilerin Hakkari'deki kucaklaşmalarını daha ileriye taşıyarak, "AK Parti'nin müşahitliği altında Kandil'de özlemlerini giderdiklerini" söyledi.

Aynı sahnelerin daha ağırı ve vahiminin herkesin gözü önünde cereyan ettiğini ancak Başbakan'dan en küçük bir eleştiri gelmediğini öne süren Bahçeli,

"Peki, sorarım sizlere, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan değil midir- Merakımız, Başbakan'ın, BDP'lileri kapsamına alan yeni bir dokunulmazlık resti çekip çekmeyeceğidir" diye konuştu.

Başbakan'ın, "Türk milletini yalanlarla, tozpembe masallarla yanıltmaya alıştığı ve bunu da meslek edindiğini" ileri süren Bahçeli, TBMM'de görev alan bir grup milletvekilinin, PKK terör örgütüyle ne ad altında olursa olsun bir araya gelmesinin, aleni görüşme yapmasının, mesaj alıp vermesinin Türk devletine ve Türk milletine karşı işlenmiş en büyük suçlardan birisi olduğunu vurguladı.

Bahçeli, "Buna göz yuman, destek sağlayan, kolaylık gösteren, ortam açan kim olursa olsun, isminin başında hangi sıfat yer alırsa alsın ihanete kasten ve bilerek tam teşebbüsten çanak tutmakla suçlanacaktır. İmralı'dan Kandil'e kadar, AKP ve diğerlerini de içine alan ihanet kuşağının kara yüzlüleri şimdilik rahat olsalar da günü geldiğinde bugünlerin hesabını faiziyle birlikte vermek durumunda kalacaklardır" dedi.

-"PKK'nın silah bırakması imkansızdır"-

Terör örgütü elebaşısının muhataplarına iletilmek üzere, İmralı'ya giden ikinci heyete verdiği üç mektubun, BDP, Kandil ve Avrupa'ya ulaştırıldığını anımsatan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bundan sonraki ilk aşamada, bölücü terör örgütü ve canibaşının MİT'in devreden çıkması için bastıracakları ve sözüm ona siyasal aktörlerin sürece girmesini dayatacakları beklenmelidir. PKK'nın direkt olarak sanal çözüm sürecine girebilmesi için AKP üzerinde yoğun kulis faaliyeti yürütülmesi sürpriz sayılmayacaktır. Görüşmelerle iyice olgunlaşan ve alıp verme üzerine yaslanan doğrudan müzakereler bir engel çıkmazsa ivme alacak, parlamento içerisinden heyetler oluşturulması AKP zihniyetinin bastırmasıyla gerçekleşebilecektir.

Yürütülen pazarlıkların bir ucunda teröristbaşı bulunurken, diğer ucunda heyecanla yerini sağlamlaştıran Başbakan Erdoğan Türkiye ve Türk milletini bölünmenin ve paylaşmanın karanlık labirentine çekecektir. Bu şartlar altında PKK'nın silah bırakması, Başbakan'ın deyimiyle silahlarını gömmesi imkansızdır. AKP bu gidişle ateşkese razı olacak ve PKK terör örgütü iktidarı tümüyle avucunun içine alacaktır."

BDP'lilerin bu süreçteki tavrını eleştiren Bahçeli, "İyice zıvanadan çıkan bu bölücü kadronun bildik üsluplarını kokusuzca kullandığı görülmektedir. Artık AKP ile BDP bir olmuş, birliktelik kurmuş, İmralı amigoluğu ve Kandil soytarılığı rollerini hevesle oynamaya başlamışlardır. Türk milletine muhasım, Türk milletine yan bakan ve tuzak kuran bu iki bölücü siyaset adresi çirkinlikte sınır ve kural tanımaz hale gelmiştir. Başbakan ise dünkü sözlerine aldırmadan, sanki hiçbir şey olmamış gibi önüne bakmakta, karanlıkta ıslık çalan korkak bir ruh haliyle PKK-BDP ve İmralı diklenmelerini sünger gibi emmektedir" görüşünü savundu.

(Sürecek)

Muhabir: Esin Işık

Yayıncı: Ali Eyvaz - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Bahçeli Kandil Dağı Ak Parti İmralı Politika Güncel Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title