Haberler

MHP'li Vural Çatı Adaya Oy İstedi

İzmir'in Selçuk İlçesi'ni ziyaret eden MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Selçuk'ta oyları arttırdıklarını söyleyerek seçmenlerinden Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de destek istedi.

İzmir'in Selçuk İlçesi'ni ziyaret eden MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Selçuk'ta oyları arttırdıklarını söyleyerek seçmenlerinden Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de destek istedi. MHP Selçuk İlçe Başkanı Ali Gümrah, MHP'nin yerel seçimlerde aday gösterdiği Selçuk Belediye Başkan adayı Levent Görür, Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener ve parti mensupları ile bir araya gelen MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Selçuk'ta MHP'nin oyunu 3 kat arttıran ilçe yönetimine teşekkür etti. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Selçuk Belediye meclisine 2 MHP'li üyenin girmesinin de takdirle karşılandığını söyledi. Selçuk Belediyesi'nde kapıyı araladıklarını belirten Vural, "Birçok il ve ilçede oylarımızı arttırdık. 2009 Yerel Seçimleri'nden sonra Selçuk'ta oylarımızı yaklaşık üç katı arttırdığımızı görüyoruz. Belediye Meclisi'nde 2 üyemizin olması kapıyı araladığımız anlamına gelir. Artık gelecek seçimlerde kapıdan içeri gireceğiz, belediye başkanlığını da kazanacağız" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ADAYINA DESTEK

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için destek isteyen Vural, "Çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, iyi bir tercihtir. Biz parti olarak seçseydik, MHP'li olurdu. Fakat görüş birliği sonrasında çatı adayını belirledik. Herkesten bu konuda destek istiyoruz. Bütün halkı temsil edecek kimliği ve siyasi kariyerinin temiz olmasıyla başarılı bir seçim olacağını düşünüyoruz. Toplumsal uzlaşma adresi olarak sunulan Ekmelettin Bey kamuoyunda büyük kabul gördü. Cumhurbaşkanlığı için nitelikli, kaliteli ve Türkiye'nin içinde bulunduğu iç ve dış siyasi şartlar açısından uygun aday olduğuna ilişkin kanaat, toplumun tüm kesimlerinde yer edinmiştir. Cumhurbaşkanını halk seçecektir. Kimi seçeceğini ise çok iyi biliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı meselesinin milli bir konu olduğunu ve iktidar-muhalefet çatışmasıyla meseleye bakılamayacağını ifade eden MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanlığı makamının çatışma, kavga, ayrıştırma, özgürlükleri kısıtlama, güçleri tekelleştirme alanına dönüşmemesi gerektiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"MHP olarak tercihimiz uzlaşma, huzur, bütünleşme, hukuk, özgürlük ve dengeden yana olmuştur. Bir yandan toplumun değerleriyle uyumlu ve barışık, aynı zamanda Cumhuriyet'in değerleri, demokrasi ve özgürlüklerimiz ekseninde çağdaş ilkeleri benimseyen cumhurbaşkanı seçmek hepimizin görevi olmalıdır. Sorumluluğumuzu yerine getirdik. Cumhurbaşkanı adayı arayışımızı küçümseyenler oldu. Baktılar ki Türkiye'de millet var, ortak değerleri var, demokrasi, özgürlük var. Bu değerler ekseninde böyle bir adayı ortaya koyduk. Böyle bir kimsenin Türkiye'ye alternatif Cumhurbaşkanı adayı olarak ileri sürülmesi, AKP'nin kılavuzlarını, kalemşörlerini niye rahatsız etti? Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı ekseninde bir takım yasa dışı örgütlerle yapılan pazarlıklara mecbur ve mahkum bırakılmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamı terör örgütlerinin teslim aldığı, kullandığı bir yer olmamalıdır." Parti teşkilatındaki basın toplantısının ardından esnafı gezen Oktay Vural, İstasyon Meydanı'nda vatandaşlarla sohbet etti

FOTOĞRAFLAR

SELÇUK/DHA

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Görür Selçuk Ülkü Oktay Vural Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm! Çağla Şıkel ayaklarını mı paylaştı? Çağla Şıkel neden video paylaştı?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title