Haberler

MHP'li Türkeş Demokrasi Dersi Alacak Değiliz

Avrupa Parlamentosu'nun kabul ettiği son karara bir tepki de MHP'den geldi.

Avrupa Parlamentosu'nun kabul ettiği son karara bir tepki de MHP'den geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, "Türkiye, birtakım kesintilere ve parantezlere rağmen, yerleşik bir demokratik geleneğe sahip bir devlettir. Genç vatandaşlarımızın son Gezi Parkı çıkışı da söylemimizin en kuvvetli dayanağını teşkil etmektedir. Bu anlamda ele alındığında ne Avrupa'dan, ne de başka bir devletten (veya topluluktan) demokrasi dersi alacak konumda değiliz" dedi.

Türkeş, Avrupa Parlamentosu'nun kabul ettiği "Türkiye'deki Durum" konulu karara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

"Söz konusu karar taslağının AP bünyesinde faaliyet gösteren Birleşik Sol-İskandinav Yeşil Sol Konfederal Grubu'na mensup bazı parlamenterler kanalıyla arz edilmiş olması son derece ilgi çekicidir" diyen Türkeş, "bu tespitin belirleyici olduğunu, zira AP gibi saygın bir kurumun Avrupa'da karşılığı neredeyse olmayan bir siyasi oluşumlar bütününün yanlı üslübu karşısında teslim olmasının Türk kamuoyunda bir hayal kırıklığı yarattığını" savundu.

AP dahilinde birçok demokrat, sorumlu ve tutarlı grubun mevcut olduğunu ve bunların söz konusu tasarı aracılığıyla yaratılan olumsuz havaya -savundukları yüksek değerleri bir kenara bırakarak- destek vermelerinin de üzüntü verici olduğunu söyleyen Türkeş, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti siyasi kültüründe 19. yüzyıldan bu yana çoğulculuğu ve nispi ölçüde katılımcılığı yaşatmaktadır. Türkiye, birtakım kesintilere ve parantezlere rağmen, yerleşik bir demokratik geleneğe sahip bir devlettir. Genç vatandaşlarımızın son Gezi Parkı çıkışı da söylemimizin en kuvvetli dayanağını teşkil etmektedir. Bu anlamda ele alındığında ne Avrupa'dan, ne de başka bir devletten (veya topluluktan) demokrasi dersi alacak konumda değiliz. Ne var ki, aynı paralelde, Türk devletinin ve toplumunun da yaşananlardan- kendi milli dinamikleriyle- telafi edeceği bazı noksanları da, hiç kuşkusuz ki, vardır.

MHP AP kararının peşin hükümlü kısımlarına mesafeli yaklaşmakta ve Avrupalı sorumluluk sahibi siyasetçileri ve oluşumları da topyekün Türk devletini hedef alan söylemlere karşı bundan sonra daha ihtiyatlı davranmaya çağırmaktadır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Yıldırım Tuğrul Türkeş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title