Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması

"Devlet, bir topluluğun belli bir zaman ve mekan bağlamında vardığı tarihi ve sosyal mutabakatın en tabii neticesidir.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, "Tesis edilmiş bir devlet nizamı, adalet gayesini terk etmedikçe, ilelebet payidar kalacaktır" ifadesini kullandı.

Türkeş, yaptığı yazılı açıklamada, insanın, sosyal ilişkilere nizam verebilmek suretiyle devlet hakikatine ulaştığını ifade etti.

Türkeş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Devlet, bir topluluğun belli bir zaman ve mekan bağlamında vardığı tarihi ve sosyal mutabakatın en tabii neticesidir. Böylelikle devlet onu ortaya çıkaran topluluğun ortak mülküdür ve söz konusu toplulukta kimse devletin üstünde değildir, olmamalıdır. Tesis edilmiş bir devlet nizamı, adalet gayesini terk etmedikçe, ilelebet payidar kalacaktır. 21. yüzyılda adalet, önce insanın can ve mal emniyetidir. İnsan haysiyetinin tam muhafazasıdır. İnsanın temel hak ve hürriyetlerinin himayesidir. İnsan emeğinin, alın terinin ve gayretinin hürmet görmesi ve mükafatlandırılmasıdır. İnsanın helal kazancının ve rızkının kıymet görmesidir. Bu değerlerin birine veya birçoğuna tecavüz veya kastedenin en ağır biçimde cezalandırılmasını temin etmektir.

Bugün bir ülkede devleti yani milletin ortak mülkünü yönetenler kayıt dışılığı, karartmayı ve usulsüzlüğü teşvik ediyorlarsa, orada gasp vardır. İşçinin emeğinin gaspı, memurun kazancının gaspı, esnafın rızkının gaspı, emeklinin birikiminin gaspı vardır. Bir ülkede devleti yönetenler haksız teşebbüslere bulaşmışlarsa, orada devlet kaybolmuştur, ortak mülkümüz kişiselleştirilmiş, özelleştirilmiş, yozlaştırılmıştır. Orada tarihsel bir gerileme mevcuttur ve yanlışlık başlamıştır. Devleti yönetenlerin yolsuzluğa battıkları yerde, hiç kuşkusuz, toplumda da çürüme ve tükeniş mevzilenecektir. Devleti yönetenlerin şerre teslim oldukları yerde, toplumun da hayır işlemesi beklenemez." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yıldırım Tuğrul Türkeş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title