Haberler

MHP'den HDP'ye Sert Tepki: Savcıları Göreve Çağırıyoruz

Güncelleme:

HDP eşbaşkanlarının söylemlerine tepki gösteren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Türkiye eğer bir hukuk devleti olsaydı savcıların harekete geçmesi gerekirdi" dedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bildirisi ve HDP eşbaşkanlarının söylemlerine tepki göstererek, "Terör örgütünün siyasi temsilcilerinin dili uzadı, bu kadar pervazsızca meydan okumaları karşısında Türkiye eğer bir hukuk devleti olsaydı savcıların harekete geçmesi gerekirdi" dedi.

Büyükataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da yapılan DTK toplantısında alınan kararları ve HDP'li üst düzey yöneticilerinin söylemlerini aslında yadırgamadıklarını, bu açıklamaların beklenen ve geçmişten bugüne alışık olunan ifadeler olduğunu söyledi.

"MİLLETİN HASSSASİYETİNİ ANLAMADILAR"

HDP'nin 7 Haziran seçimleri sürecinde bazı kesimlerin desteği ve Türkiye partisi olacakları yönündeki algı operasyonu ile TBMM'de parti olarak yer aldığını anlatan Büyükataman, ancak yaşananlardan anlaşılacağı üzere HDP'nin hiç bir zaman Türkiye'nin partisi olamayacağını ifade etti. Büyükataman, "Bunlar ne Türkiye'nin partisi olmayı, ne 78 milyon vatandaşımızla kardeşçe birlikte yaşamayı, ne de ülkenin bölünmez bütünlüğü konusunda milletin hassasiyetini anlamadı" dedi.

"AYMAZLIK İÇERSİNDELER"

Büyükataman, HDP'lilerin; Türkiye'nin üniter yapısını, vatandaşlık tanımını sorgulayabilecek kadar "pervasızlaştığını ve demokratik özerkliği rahatlıkla dillendiren bir aymazlık içerisinde" olduğunu vurguladı.

"Türkiye'nin bir yol ayrımına, karanlık tünele ve çıkmaz sokağa sürüklenmek üzere" olduğuna dikkati çeken Büyükataman, hükümetin kapalı kapılar ardında bir takım anlaşmalar yapmak yerine terörü kökten bitirecek adımlar atmasını ve parti olarak bu konuda yapılacak samimi yasal düzenlemelere destek vereceklerini bildirdi.

"SAVCILARINA HAREKETE GEÇMESİ LAZIM"

Büyükataman, "Terör örgütünün siyasi temsilcilerinin dili uzadı, bu kadar pervazsızca meydan okumaları karşısında Türkiye eğer bir hukuk devleti olsaydı savcıların harekete geçmesi gerekirdi. Savcıların bugüne kadar milletin yüreğine su serpecek adımları atması gerekirdi" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmet Büyükataman Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (168)

URFALI63:

Bu Teröristler inşallah yargılanacak bir tane hdpli ermenide yazmış ki 15 Milyon insanımı içeri atacaksınız onlarlamı başedeceksiniz :) 65 Milyon Yürekli insan sizlerin kökünü kurutmaya hazır yeter ki siz savaşmayı bilin önce. Bu zamana kadar şehit askerlerimizi ancak mayınlar döşeyerek şehit ettiniz savaşmıyorsunuz ki ancak etek giyer kaçarsınız ben sizleri cok iyi biliyorum genel olarak hdp pkk yandaşları kürt kökenli değil ermeni kökenlidir. Ermenistan konuş demeden Selo sesini bile cıkartamaz

45
32
yanıtYanıtla
Asi:

LAN. Urfali. Mal : turkiyede. 19 milliyon. Alevi. 17 milliyon. Kurt. 7. milliyon. Turk. 5. milliyon. Laz. Geriye yasiyor. Geriye. Kalanlar. Gurci , cerkez. , arnavut. , bulgar. Göcmenleri. Vs dolaysiyla. Bir. Ic. Savasta. Bu. Göcmenler. Hepsi. Kacar. Tabiki. Aleviler. Kurtlerden. Yana. Tavir. Koyar. Ordunun. Yarisi. Kurt. VE. Alevidir. Söyle. Bakim. Sen. Ic savasi. Kimle. Yuruteceksin. Ak Koyun

yanıt0
yanıt0
AntepliMobil-IOS:

Savcıymış ne savcısı, eğer savcı warsa herşeyden önce Kürtlere yapılan zulmü bir görsün

16
51
yanıtYanıtla
baran:

ne zulmu lan bende anteplıyım kurdum vatana haınlık yapan babam olsa acımam

yanıt38
yanıt3
ZAZA:

Bu Hdp terör örgütüdür

55
9
yanıtYanıtla
ADIYAMANLI:

Bu Hdpkk terörü için savcılar gerçekten göreve ama savcılardan önce Milletvekili göreve halen bu hdplilerin dokunulmazlığı kaldırılmıyor

34
26
yanıtYanıtla
coker Mobil-ANDROID:

hdp lileri vatana ihanet suçundan ömür boyu hapse atın

43
11
yanıtYanıtla
KAHRAMANMARAŞLI MUHAMMED ALİ:

BEN TÜRKÜM EŞİM DİYARBAKIRLI KÜRT. . ET TIRNAK GİBİ OLMUŞUZ. . SÖZLERİM MÜSLÜMAN KÜRTLERE DEĞİLDİR. . İSLAMDAN UZAKLAŞIP EMPERYALİSTLERİN ZEHİRİNE DÜŞMÜŞ KÜRTLEREDİR. . DİNİMİZİ RET EDEN KOMİNİST PKK YA NASIL HİZMET EDERSİN SEN MÜSLÜMANSIN. . AHİRETTE HESABI VEREMEZSİN. . CEHENNEMDEN ÇIKAMAZSIN. . TÖVBE EDİN. . IRAK VE SURİYE BU HALE NİYE GETİRİLDİ? TEVRATTAKİ FIRAT İLE NİL NEHİRLERİ ARASI BÜYÜK İSRAİLİ KURMAK İÇİN. . . . PKK 2 CİHAN SAADETİNİZİN YIKIMIDIR. . TÖVBE EDİN. . TÖVBE EDİN. . TÖVBE EDİN. .

21
32
yanıtYanıtla
....:

SENİN KRALIN KAPATAMAZ. . . O PARTİ KÜRTLERİN PARTİSİDİR

11
41
yanıtYanıtla
adıyamanlı:

Haklı konuşmuş, müslüman kürdün ne işi olur hdp ile, ermenistanın uşağı hdp

43
2
yanıtYanıtla
Tüm 168 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title