Haberler

Mezuniyet Sevincini İkiz Çocuklarıyla Kutladı

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden mezun olan 35 yaşındaki Serhat Fedai, mezuniyet sevincini ikiz çocukları ile birlikte kutladı.4 yıl önce dikey geçişle İzmir'den Bursa'ya gelen Fedai, en güzel mezuniyeti yaşadığını...

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden mezun olan 35 yaşındaki Serhat Fedai, mezuniyet sevincini ikiz çocukları ile birlikte kutladı. 4 yıl önce dikey geçişle İzmir'den Bursa'ya gelen Fedai, en güzel mezuniyeti yaşadığını belirterek çok mutlu olduğunu kaydetti.

Uludağ Üniversitesi'nin 2011- 2012 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Atatürk Stadı'nda yapıldı. Program, öğrencilerin statta yürüyüşünün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Uludağ Üniversitesi'nin yarım asırlık bir eğitim kurumu olduğunu hatırlatarak, 11 fakülte, 4 enstitü, 3 yüksek okul, 1 konservatuvar, 15 meslek yüksekokulu ve 50 bin öğrencisi ile Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden birisi olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Dilek, üniversitelerin amacının eğitim- öğretimin yanında bilimsel araştırmalar yapmak ve ürettiği bilgileri toplumla paylaşarak toplumun yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Dilek, bu hedefi gerçekleştirmek ve öğrencilerin daha iyi yetişmeleri için büyük gayret içinde olduklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Kamil Dilek, bir ülkenin bilim ve teknoloji alanındaki gelişmişlik ve refah düzeyinin uluslararası saygınlığını arttırmak için gerekli olan insan kaynağını yetiştiren en önemli kurumların üniversiteler olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Dilek, "Gururla ifade etmek isterim ki üniversitemiz bugün 8 bin öğrencisini mezun etmektedir. Bugüne kadar verdiğimiz mezun sayısı toplamı 150 bine ulaşmıştır. Bunca eğitimli beyni ülkemizin hizmetine sunmaktan kıvanç duyuyoruz" dedi.

Daha sonra üniversite birincisi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Ebru Kuybu, yaş kütüğüne adı yazılı olan plakayı çaktı. Uludağ Üniversitesi mezunu olmaktan duyduğunu mutluluğu dile getiren Kuybu, Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde Türk ulusuna ve gelecek kuşaklara hizmet edeceklerini kaydetti.

Konuşmanın ardından Uludağ Üniversitesi birincisi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Ebru Kuybu, ikincisi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü mezunu Gülcan Demirci ve üçüncüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu Ebuzer Karaaslan'a plaket ve hediyelerini Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe, CHP Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan ile Kemal Ekinci ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu verdi.

Programi üniversite bünyesindeki bölümlerden derece ile mezun olan öğrencilere plaketlerinin verilmesi ile devam etti. Türk Halk müziği konserinin de verildiği programda öğrenciler, halay çekerek eğlendi.

Mezuniyet törenine 2 aylık ikiz bebekleri ile katılan Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu Serhat Fedai ise çifte mutluluk yaşadı. 4 yıl önce İzmir'den Bursa'ya dikey geçiş yaptığını söyleyen Fedai, mutluluğunu çocuklarıyla ve eşiyle kutladığını dile getirdi. Bursa Adliyesi'nde laborant olarak çalıştığını ifade eden Fedai, artık biyolog olarak görev yapmayı istediğini söyledi.

ST,FK(FK/BT) - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Kamil Dilek İzmir Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title