Haberler

Meyveleri Proteinle Tüketin

Güncelleme:

Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Uşarer, yaza girerken çeşitliliği artan meyvelerin tüketiminde kan şekerini artırmayacak önerilerde bulundu.

İzmir Kent Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Uşarer, yaza girerken çeşitliliği artan meyvelerin tüketiminde kan şekerini artırmayacak önerilerde bulundu. Yaz meyvelerinin şeker açısından hiç masum olmadığını ve aşırı tüketildiğinde fazla kilolara davetiye çıkartacağını belirten Uşarer, "Bu riskler kan şekeri dengelenerek azaltılabilir. Kan şekerini dengelemek için de meyveleri peynir, süt, yoğurt ya da ceviz, fındık, badem gibi proteinler ile birlikte tüketmek gerekir. Örneğin karpuzu peynir, kavunu ceviz, çileği sütle kombine edin" dedi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Uşarer, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte genci yaşlısı herkesin de yaza hazırlandığını ve özellikle fazla kilolardan kurtulma derdine düştüğünü söyledi. Fazla kilolarından şikayetçi olanlara 'aceleci olmayın' uyarısı yapan Uşarer, "Kuşkusuz herkesin hayali toksinlerden arınmış, fit ve dinç bir beden. Bugünlerde kendimize bakmamızın, uzun keyifli yürüyüşler yapmanın, bedenlerimizi kıştan kalan toksinlerden arındırmanın tam zamanı. Ancak bütün kış alınan kilolar bir sihirli dokunuşla bir anda yok olmazlar. Bunun için sabırlı olunmalı, bir uzman kontrolünde diyet programı uygulanmalı. İlk şart mutlaka 3 ana öğün ve 1 ara öğün yemek. Ara öğün öğle ile akşam arası. Öğünlerin arası da 4-5 saat olmalı. Sıvı ihtiyacı sudan karşılanmalı ve mutlaka 6-8 bardak olmalı. Artan su ihtiyacını kendi şekeri ile pişmiş kompostolar, ayran, kefir, ev yapımı limonata içerek tamamlayabilirsiniz. Hazır meyve suları, konsantre içecekler tercihiniz olmasın. Porsiyonlarınızı küçültürseniz daha az kalori alırsınız. Mutlaka günde 30 dakikadan kısa olmamak koşulu ile yürüyüşler yapılmalı ve en fazla 90 dakika olmalı. Açık havada bol oksijen ile yapılan yürüyüşlerin yağ kaybını hızlandırdığı unutulmamalı" dedi.

Seda Uşarer, çeşitleri artan ve hayali bile insanları cezbeden yaz meyvelerinin ilaç gibi olduğunu vurguladı. Uşarer, içerdikleri potasyumdan dolayı vücutta su toplanmalarını, şişlikleri önleyen erik, kiraz, şeftali ve kayısı tüketilmesini önerdi. Metabolizmayı hızlandırıp bedene canlılık vermek için lif ve vitamin alımının artırılması gerektiğini kaydeden Uşarer, "Bunun için beslenmenizde yulaf, mercimek, kuru fasulye, domates, kırmızı biber, çilek, böğürtlen, çilek, kiraz, bezelye gibi besinlere geniş yer verebilirsiniz" diye konuştu.

Uşarer, yaz meyvelerinin tüketiminde kan şekerinin yükselmesi riskine karşı da şu uyarılarda bulundu:

"Yaz meyveleri kalori açısından çok da masum değil. Kiraz, dut, üzüm, kavun, karpuz gibi yaz meyveleri yüksek şeker içerikleri ile aşırı miktarlarda tüketildiklerinde fazla kilolara davetiye çıkarabilir. Özellikle karpuz ve kavun tüketiminizde dikkatli olun, 1 porsiyon meyve yerine kavun ya da karpuz 2 parmak kalınlığında yarım ay dilimi kesilmiş miktarda tüketebilir. Bu riskler, kan şekeri dengelenerek azaltılabilir. Kan şekerini dengelemek için de meyvenizi 1 dilim peynir, 2- 3 adet ceviz, kavrulmamış 10 adet fındık/badem ya da 1 su bardağı süt/yoğurt ile birlikte tüketebilirsiniz. Örneğin karpuzu peynir, kavunu ceviz, çileği sütle ya da yoğurtla birlikte yiyebilirsiniz." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

Benzine ve motorine indirim geliyor

Benzine ve motorine indirim geliyor

Down sendromlu çocuğa öldüresiye dayak! Yalanı güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkardı

Down sendromlu çocuğa öldüresiye dayak! Yalanı güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkardı

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den 'Hazır olun yeni pandemi geliyor' uyarısı

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den "Hazır olun yeni pandemi geliyor" uyarısı

Farah Zeynep Abdullah'tan Mehmet Ali Erbil'in ekrana dönmesine tepki

Farah Zeynep Abdullah'tan Mehmet Ali Erbil'in ekrana dönmesine tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title