Haberler

Mevsimlik Tarım İşçileri Fındıktan Umutlu

Güncelleme:

Her yıl doğu ve güneydoğu illerinden Ordu'ya fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçileri, Ordu Valiliği tarafından hazırlanan konaklama alanlarına yerleşmeye başladı.

Her yıl doğu ve güneydoğu illerinden Ordu'ya fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçileri, Ordu Valiliği tarafından hazırlanan konaklama alanlarına yerleşmeye başladı. Fındık hasat döneminin başlamasına sayılı günler kala, kente gelen tarım işçilerinin sayısında artış yaşandı. Son iki güne Şanlıurfa, Adıyaman ve Siirt gibi illerden gelen yaklaşık 500 tarım işçisi, Altınordu ilçesine bağlı Uzunisa Mahallesi ve Perşembe ilçesinnin Efirli Mahallesi'nde kendileri için oluşturulan alanlara çadır kurmaya başladı.Şanlıurfa'dan gelen işçilerden İbrahim Sert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'ya fındık toplamak için geldiklerini belirterek, daha önce de Adana ve Nevşehir'de bulunduklarını söyledi.

Bu yıl fındığın bol olduğunu duyduklarını ve Nevşehir'den memleketlerine dönmeden Ordu'ya geldiklerini ifade eden Sert, fındıktan umutlu olduklarını dile getirdi.Yaklaşık 50 işçiyle Ordu'ya geldiklerini anlatan Sert, "Yaklaşık bir ay boyunca Ordu'da kalıp fındıktan rızkımızı çıkarmaya çalışacağız. Geri elimiz boş dönmek istemiyoruz. İnşallah gelen her işçi istediği kadar parasını kazanır" dedi. Ramazan Dinç de hem okuduğunu hem de ailesine katkı sağlamaya çalıştığını ifade ederek, "Geçen yıl fındık olmadığından dolayı mağdur olmuştuk. Bu sezon fındığın çok bol olduğunu öğrendik. İnşallah bu bolluktan hepimiz faydalanırız" diye konuştu.

Bahçe sahiplerinden kendilerini çağırmalarını isteyen Dinç, "Biz buradayız. Gelsinler, bizimle görüşsünler. Sonuçta buraya ekmek paramızı çıkarmak için geldik. Boşta kalmak istemiyoruz" ifadesini kullandı. Yılmaz Okur ise Ordu'ya fındık toplamak için her yıl geldiğini belirterek, bu yıl fındığın bol olmasıyla para kazanma umutlarının daha da arttığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Sert Şanlıurfa Adıyaman Ordu Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title