Haberler

Mevsimlik İşçiler İçin Çalışma Başlatıldı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Mevsimlik Tarım İşçilerinin Kamu Hizmetlerine Erişimlerinin Artırılmasına Yönelik Proje dün itibariyle başladı.

Harran Üniversitesi ile Başkent Üniversitesi işbirliğiyle Mevsimlik Tarım İşçilerinin Kamu Hizmetlerine Erişimlerinin Artırılmasına Yönelik Proje dün itibariyle başladı. İki gün sürecek buluşmanın ilk gününde akademisyen ve kamu kurum yetkilileri ortak çalışma kararı aldı.

Tarım İşçilerinin Kamu Hizmetlerine Erişimlerinin Artırılmasına yönelik projenin tanıtım toplantısı Tarımsal Araştırmalar Eğitim Merkezi'nde (GAPTAEM) başladı. Toplantının açılışında Vali Vekili Uğur Sezer; "Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına yönelik, Harran Üniversitesi'nde mevsimlik tarım işçileri ile ilgili eğitim merkezini kurulduğundan yani 2003 yılından bu yana çalışmaların yürütüldüğünü biliyoruz. Bu çalışmalar belki mikro düzeyde küçük görülse de ulusal düzeyde sonuçları ve çıktıları hem ülkemiz için hem geleceğimiz için çok önemli sonuçlar doğurmuştur. Başta Prof. Dr. Zeynep Şimşek olmak üzere bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sezer'in ardından Türkiye'nin tarım ülkesi olduğuna değinen Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik ise "Ülkemiz, tarımın yoğun olarak yapıldığı bir coğrafyada yer almaktadır. Bunun yanı sıra Şanlıurfa en fazla nüfusu barındıran bölgelerden biridir. Tarım ülkenin tüm bölgelerinde yapılıyor ve her bölgenin nüfusunun belli bir kısmı tarımla ilgileniyor ancak bölgemizin farklı bir özelliği aynı zamanda dışarıya da tarım işçisi göndermesidir. Tarım işçilerimize yönelik yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik yapılacak projelerde üniversite olarak her zaman, katkı verip destek olacağız" diye konuştu.

ŞİMŞEK: HARRAN ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞININ AKADEMİK ÖNCÜSÜDÜR

Ardından kürsüye gelerek projede yer alacak tüm isimlere teşekkür eden Harran Üniversitesi Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynep Şimşek ise Türkiye de ilk kez Tarım ve İş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulduğuna dikkat çekti.

Şimşek: "Türkiye bir tarım ülkesidir, ülkemizin ikinci ana sektörü tarım ve tarım ham maddeleridir. Hammaddesini geliştiremeyen ülkeler sanayide de başarılı olamazlar. Sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde tarım sektörünün ana iş gücü, mevsimlik tarım işçileridir. Mevsimlik tarım işçilerine yönelik Harran Üniversitesi, Türkiye de ilk kez Tarım ve İş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezini kurmuştur ve ülkemizde tarım sağlığı alanında yapılması gerekenlerin bir anlamda akademik öncülüğünü yapan bir kurum olma özelliğini devam ettirmektedir" dedi.

AKIN: MEVSİMLİK İŞÇİLİK TÜRKİYE'NİN BİR GERÇEĞİ

Programın ilk gününün son konuşmasını yapan Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Akın da şu ifadelerine yer verdi: "İnanıyorum ki bu proje sorunlar çözülene kadar bitmemeli, bu çalışma hepimize heyecan veriyor, çünkü mevsimlik tarım işçiliği dünyanın bir sorunu olduğu gibi Türkiye'nin de bir gerçeğidir. Bu sorunu hep biliyorduk fakat müdahale konusunda biraz geç başlandığını düşünüyorum, ancak bu bağlamda çalışmalarını ara vermeden sürdüren Harran Üniversitesine ve GAP bölgesine teşekkür ediyorum, çünkü bu sorun karşında çok mesafe kat ettiler ancak araştırma sonuçları bize sıkıntıların bitmediğini, daha fazla çalışmamız gerektiğini gösteriyor."

Açılış konuşmaları sonrasında ara verilen toplantılar bugün de devam edecek.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Kumpas iddialarına ilk yorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuklayı da kuklacıyı da iyi biliyoruz

Kumpas iddialarına ilk yorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuklayı da kuklacıyı da iyi biliyoruz

Bakmadan Geçme

Aziz Yıldırım basın toplantısı hangi kanalda? Aziz Yıldırım basın toplantısı nereden izlenir? Aziz Yıldırım basın toplantısı İZLE! İKİZLER BURCU ÖZELLİKLERİ! İkizler burcu dengesiz mi, özellikleri neler? Çocuklar için sağlıklı ve lezzetli atıştırmalık önerileri Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 15 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 15 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Bugün voleybol maçı var mı? 15 Mayıs kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? Yapay zeka Claude nedir? Claude'un ChatGPT'den farkı nedir? Yavuz Bingöl kimdir? Yavuz Bingöl kaç yaşında, nereli? Yavuz Bingöl hayatı ve biyografisi! REAL MADRİD - ALAVES MAÇI NE ZAMAN? Real Madrid - Alaves maçı ŞİFRESİZ Mİ, saat kaçta, hangi kanalda? Kahve Dünyası boykot mu? Kahve Dünyası dondurma İsrail malı mı, sahibi kim? Kahve Dünyası dondurma sahibi kim? Brunch Nedir ve Nasıl Yapılır? Brunch Saatleri ve Menüsü Hakkında Bilgiler 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI 2024! #9997 Öğretmen ataması ön başvuru, tercih ne zaman? Mülakatlar ne zaman başlıyor? Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti 2024! Osmangazi Köprüsü fiyatı ne kadar, zam geldi mi? Feyza Civelek'in torbacıyla yazışmaları ortaya çıktı! Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı ne yaptı? Olay ne? Mısır Çarşısı'nda yangın mı var? Mısır Çarşısı'nda yangın mı çıktı, neden?
Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title