Haberler

Cumhurbaşkanlığı Anketinde Gül, Erdoğan'ı Geçti

Güncelleme:

Metropoll Araştırma Şirketi'nin yapmış olduğu 'Gül Mü Erdoğan Mı' anketi Today's Zaman'da yayınlandı.

Daha önce yaptığı birçok ankette 'Halk, Cumhurbaşkanlığı için Erdoğan ve Gül arasında kalırsa Gül'ü seçecek' sonucuna ulaşan MetroPoll araştırma şirketi ilginç bir araştırmaya daha imza attı. Today's Zaman'a yapılan anket sonuçlarına göre; bugün seçim olsa AK Parti'ye oy verenlerin 3'te 1'i başka bir partiye geçiş yapıyor.

HÜSEYİN ÇELİK: OLDUM OLASI İNANMIYORUM

Daha önce Metropoll Araştırma Şirketi'nin yaptığı 'Cumhurbaşkanlığı seçimi için Gül mü, Erdoğan mı?' konulu ankete hükümet kanadından sert eleştiriler yöneltilmişti. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, "Metropol şirketinin verilerine ben oldum olası inanmıyorum, güvenilir bulmuyorum. Çok kısa bir süre 2009 seçimlerinde Ak Parti bu şirketle de çalıştı. Türkiye'nin her tarafından bizi ofsayta düşürdüler. Metropol'ün verilerine dolayısıyla inanmıyorum" ifadelerine yer vermişti.

EN BEĞENİLEN LİDER

Haziran ayında yayınlanan ve büyük tartışmalara neden olan anketin ardından Metropoll Araştırma Şirketi, Ağustos ayında yaptığı araştırmanın sonucunu da kamuoyu ile paylaştı. Today's Zaman yazarı Abdullah Bozkurt'un köşesinden duyurduğu ankette en beğenilen lider Abdullah Gül olarak gösterildi. Beğenilme oranında Gül yüzde 76,5 ile zirvede yer alırken, Başbakan Erdoğan yüzde 63 ile ikinci sırada yer aldı.

GÜL, ERDOĞAN'A FARK ATTI

Ankette dikkat çeken en önemli detay seçmenin tercihini Abdullah Gül'den yana kullanıyor olması. Ankette seçmenlere 'Erdoğan ile Gül arasında seçim yapılsa kime oy verirsiniz?' sorusuna yanıt verenlerin yüzde 50.3'ü tercihini Gül'den yana kullanıyor. Erdoğan'ı destekleyenlerin oranı ise 29.3'te kaldı.

Today's Zaman yazarı Abdullah Bozkurt, anketle ilgili yaptığı değerlendirmede, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilme olasılığını 'bıçak sırtında' şeklinde yorumladı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Bozkurt Hüseyin Çelik Abdullah Gül Ak Parti Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title