Haberler

Mersin Uluslararası Müzik Festivali

Güncelleme:

Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Arpanatolia grubu konser verdi

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, arp ve ney seslerinden oluşan "Arpanatolia" grubu, Tarsus Saint Paul Müzesi'nde konser verdi.

Arp sanatçısı Çağatay Akyol ve ney sanatçısı Ferhat Erdem sahne almadan önce konuşma yapan Mersin Uluslararası Müzik Festivali Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, değerleriyle barışık, uluslararası tanımına yakışır bir algıyla hazırladıkları festivali el birliğiyle yeşertmeye çalıştıklarını söyledi.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ise festivalin her geçen yıl daha ileriye gittiğini belirterek, etkinliklere halkın daha çok ilgi göstermesi dileğinde bulundu.

Müzik festivalinin insanları biraraya getirdiğini söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Kocamaz, "Bu festival her zaman söylediğimiz gibi insanları bir araya getiriyor, birbirine yaklaştırıyor, kaynaştırıyor, kendi değerlerine sahip çıkma anlayışını da geliştiriyor. Böyle bir festival olmasaydı belki bir çoğunuz bu mekanı göremeyecektiniz. Ama Mersin'in tamamı özellikle geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan dünyanın merkezi dediğimiz Tarsus birçok kültürel değere sahip. Bu tür kültürel etkinliklerle bu tarihi değerlerin medeniyetin kalıntılarının bir kez daha görülmesi de sağlanmış oluyor. Herkesi tüm Mersin'i özellikle de Tarsus'u yeniden tanımaya bu tür etkinliklerde bir ve beraber olmaya davet ediyorum" dedi.

Arp sanatçısı Çağatay Akyol ve Ney sanatçısı Ferhat Erdem'in klasik ve yerel enstrümanları buluşturarak verdikleri konserde, katılımcılar unutulmaz dakikalar yaşadı.

Etkinliği CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ve çok sayıda davetli izledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burhanettin Kocamaz Ferhat Erdem Tarsus Mersin Güncel Haberler

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title