Haberler

Mersin'de bir mahalle muhtarlığı arama kurtarma istasyonuna dönüştürüldü

Güncelleme:

Mersin'in Akdeniz ilçesinde bulunan Nusratiye Mahallesi Muhtarlığı, arama kurtarma istasyonu olarak kullanılmak üzere düzenlendi. Muhtar Mehmet Dindar ve gönüllü ekibi, AFAD'dan aldıkları eğitimle birlikte ihtiyaç duyulan bölgelere yardım sağlamayı hedefliyor. İstasyonda bulunan malzemelerle birlikte 100 kişiye kadar donanımlı yardım yapabileceklerini belirten Dindar, bu tarz istasyonların sayısının artması gerektiğini vurguladı.

Mersin'in Akdeniz ilçesinde bir mahalle muhtarlığının binası arama kurtarma istasyonuna dönüştürüldü.

Nusratiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Dindar, 2017'de gönüllü vatandaşlardan oluşan arama kurtarma ekibi kurdu.

Süreç içerisinde ekibiyle birçok arama kurtarma çalışmasına katılan Dindar, çalışmalarını daha profesyonel hale getirmek için muhtarlık binasına arama kurtarmada kullanılacak çok sayıda malzemeyi yerleştirdi.

Mehmet Dindar, gazetecilere, AFAD'dan eğitim aldıklarını ve ihtiyaç duyulan bölgelere her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Ekibinde 90'ın üzerinde gönüllünün olduğunu belirten Dindar, istasyonu tamamen kendi imkanlarıyla kurduklarını kaydetti.

Topluma örnek olmak istediklerini anlatan Dindar, şöyle devam etti:

"Herhangi bir felaketle karşılaşıldığında 100 kişiyi donatacak malzememiz var. Hepsi arama kurtarma malzemesinden oluşuyor. Bunun yanında ihtiyaç sahipleri için gıdamız, suyumuz ve battaniyelerimiz de var. Bu tarz istasyonların sayısının çoğalması gerekiyor. Çünkü yaşadığımız küresel iklim değişikliği ve afetlere karşı vatandaşlarımızı bilinçlendirmek gerekiyor. Deprem bölgesinde çok cana dokunduk. Hayat kurtardık."

İstasyonda gönüllü çalışan Hakkı Sevinç de ekibe katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek "Ekibimizle Gaziantep'in Nurdağı ilçesine gittik. Enkazdan 4 yaralı çıkardık. Bu çalışmalarda yer almak bana gurur verdi. Olası bir afette tekrardan muhtarlığımızın aracılığıyla gitmeyi düşünüyorum. Ülkeme katkım olsun." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Mersin AFAD Güncel Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title