Haberler

Mengenli Çocuklar 'Gezen Sinema' ile İlk Kez Sinemaya Heyecanı Yaşadı

BOLU'nun Mengen ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iş birliğinde hayata geçirilen 'Çocuklar İçin Gezen Sinema' projesi kapsamında çocuklar, ilk kez sinemaya giderek film izledi.

BOLU'nun Mengen ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iş birliğinde hayata geçirilen 'Çocuklar İçin Gezen Sinema' projesi kapsamında çocuklar, ilk kez sinemaya giderek film izledi.

Geçen Eylül ayında başlayan proje kapsamında her gün farklı bir il ve ilçeye giden mobil sinema salonu sayesinde 6 ila 17 yaş arasındaki çocuklar, sinema deneyimi yaşıyor. 'Çocuklar için gezen sinema',  Mengen Belediyesi'nin de katkılarıyla ilçeye geldi. İlçedeki çocuklar sinemanın gelmesiyle büyük mutluluk yaşarken, etkinlik kapsamında proje gönüllüleri, ilk defa film izleme fırsatı yakalayan çocuklarla film başlamadan önce sohbet edip çeşitli oyunlar oynadı. Film arasında ise kendilerine dağıtılan patlamış mısırları yiyen çocuklar, hayatlarında ilk defa sinemaya gitmenin mutluluğunu yaşadı. İçinde sinema salonu bulunan mobil TIR'a giren öğrenciler, proje sorumlularıyla sohbet ettikten sonra 'Kırmızı Balık' isimli animasyon filmi izledi. Hayatlarında ilk defa sinemaya gittiğini söyleyen öğrenciler, bunun çok güzel bir deneyim olduğunu söyledi.

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, "Mengen Belediyesi olarak biz sanatsal, kültürel konularda çocuklarımızın ufkunu genişletmek için, onların sanatla bir arada olması için bazı imkanlarımız var. Bazı imkansızlıklarımız var. Bu imkansızlıklarımızı da Mengen Belediyesi olarak eğitime katkı vermek için sosyal yaşamına katkı vermek için bugün sinema günleri düzenledik. Bir gün ilçemize mutlaka bir sinema yapacağız. Ama bu süreç içerisinde çocuklarımız için firma ile görüştük. Mengen'de bugün çocuklarımızla beraber sinema keyfini yaşıyoruz. Çocuklarımıza bu imkanı sunabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bütün çocuklarımıza korkusuz, mutlu bir yaşam diliyorum. Çocuklarımız hep korku filminden bahsediyor. Bu ülkede bu kadar güzellik varken çocuklarımıza daha güzel bir hayat sunabilmek için onları böyle güzel sinemalarda, güzel filmler izleterek ufuklarını genişletmek istiyoruz" dedi.

Proje koordinatörü Ümit Ulusan ise, "Amacımız ülkemizde sinemaya gitmeyen çocukların sinemaya gitmesini sağlamak. 110 kişilik mobil bir TIR'ımız var. Bu TIR'la sinema olmayan ilçelerde, beldelerde çocuklara ulaşmak istiyoruz. Bugüne kadar 21 il ve 100'e yakın ilçede gösterim yaptık. 50 binin üzerinde çocukla buluştuk. Çocukların bu sevincini heyecanını görünce biz de ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ve etkili olduğunu yaşayarak gördük. Amacımız tüm Türkiye'yi dolaşmak" diye konuştu.

- Mengenbolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mengen Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title