Haberler

Meksika'da 2014'ten Beri 70 Binin Üzerinde Çete Cinayeti İşlendi

"Dünyanın en tehlikeli ülkesi" olarak anılan Meksika'da devletle uyuşturucu çeteleri arasındaki savaşta 2014'ten bu yana 70 binin üzerinde kişi öldürüldü.

"Dünyanın en tehlikeli ülkesi" olarak anılan Meksika'da devletle uyuşturucu çeteleri arasındaki savaşta 2014'ten bu yana 70 binin üzerinde kişi öldürüldü. Açılan soruşturma sayısı ise sadece 415 olarak kayıtlara geçti.

La Jornada gazetesinin haberine göre başsavcılık tarafından sağlanan Ulusal Kamu Güvenlik Sistemi İcra Sekreterliğinin verilerine göre ülkede 2014 yılından itibaren 70 bin 122 cinayet işlendi. Meksika'da 2014'te 17 bin 244, 2015'te 18 bin 673 ve 2016'da ise 22 bin 967 kişi öldürüldü. Ocak-Mayıs 2017 arasında işlenen cinayet sayısı ise 12 bin 238 olarak kayıtlara geçti. 2014'ten itibaren araştırılan cinayet sayısı ise 415 olarak bildirildi. Ülkenin bazı eyaletlerinde hükümet yetkililerinin uyuşturucu kartelleriyle işbirliği yaptığı ve bu çetelere sistematik olarak dokunulmazlık sağlandığı iddia ediliyor.

Dünyanın en tehlikesi ülkesi

Uluslararası Stratejik Çalışmalar Enstitüsü'nün (IISS) yıllık Silahlı Çatışma Araştırması, uyuşturucu savaşlarında 22 bin 967 kişinin öldürüldüğü 2016 yılında Meksika'yı "dünyanın en tehlikeli ülkesi" olarak tanımlıyor.

Cinayetlere ek olarak ülkedeki tecavüz, insan kaçırma ve kaybolma oranları da çok yüksek. Hali hazırda yetkililerce bildirilen kayıp kişi sayısı 30 bini geçti.

Uyuşturucu savaşları gazetecileri de derinden etkiliyor. Sadece 2017 yılında öldürülen gazeteci sayısı 9 olarak kayıtlara geçti. Gazetecileri Koruma Komitesi'ne (CPJ) göre Meksika gazeteciler için en tehlikeli ülkelerden biri.

Eski başkan Felipe Calderon 2006'da uyuşturucu çetelerine karşı savaş açmıştı. Bu karar, Meksika sınırından yasa dışı uyuşturucu girişini engellemek isteyen ABD tarafından 1.8 milyon dolarlık askeri yardım paketiyle desteklenmişti.

(Fotoğraflı) - Madrid

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title