Haberler

"Allah'ın Kelamıyla Alay Eden Bu Adamı mı Koruyorsunuz?"

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Özgündüz, AK Partililere, "Egemen Bağış'ı, Allah'ın Kelamıyla alay eden bu adamı mı koruyorsunuz?." diye seslendi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Meclis Genel Kurulu'nda olağanüstü toplantıda AK Partili vekillere, "Bu Egemen Bağış'ı mı koruyorsunuz? Allah'ın Kelamıyla alay eden bu adamı mı koruyorsunuz? Bunları korumayın" diye seslendi.

Meclis Genel Kurulu'nda CHP'nin 4 eski bakan hakkındaki fezlekelere ilişkin genel görüşme açılmasına ilişkin verdiği önerge görüşülüyor.

Özgündüz, Genel Kurul'da elindeki fotoğrafları göstererek, "Buradaki bavulda milyonlar dolar gidiyor mu, buna bakacağım, 700 bin liralık saat verilmiş mi buna bakacağım, bu saat montaj mı, değil mi buna bakacağım. Dolayısıyla bunlara bakarak vicdanen kanaat getirdiğim zaman bu kişiler hakkında soruşturma komisyonu kurulması için önerge vereceğim, imza atacağım" dedi.

Özgündüz, "Bu Egemen Bağışı mı koruyorsunuz? Allah'ın Kelamıyla alay eden bu adamı mı koruyorsunuz? Bunları korumayın" diye konuştu.

Özgündüz şöyle devam etti:

" Türkiye'yi kara para batağına sapladınız. Biz diyoruz ki bu adı yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet olayına batan bakanların mutlaka hepimiz elimizi vicdanımıza koyarak bir savcı gibi eylemlerini soruşturup bütün delilleri toplayarak bu kişileri Yüce Divan'a gönderilim. Suçları yoksa aklansınlar."

-"HARAM SOFRASI KURULMUŞTUR"-

Partisi adına konuşan MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da, "Sayın Başbakan meselenin kendisine kadar uzanacağına farkında ki 17 Aralık, 18 Aralık tarihlerinde oğlu Bilal'e telefon ediyor. Sende ne var diyor. Bilal biraz saf bir genç, anlamıyor, benim bir şeyim yok baba diyor. Onları sıfırla talimatını alıyor" dedi.

Başbakan'ı eleştiren Bal, "Bu Sayın Başbakan ayakkabısının altı delik diye, arabasının tamponu telle bağlı diye, gecekonduda oturuyor diye bu millet tarafından, inançları vardır, sağlamdır diye bu makamlara getirildi. Şimdi bunun hesabının vermek yerine hesaptan kaçmak için devletin polisini, milletin hakimini savcısını ve TBMM'nin iradesini kullanarak bundan sıyrılmaya çalışıyor. Ancak sıyrılamıyor. Ortaya çıkan durum Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal krizi haline gelmiştir. Cumhuriyet tarihinin en ciddi siyasi krizidir" diye konuştu.

Paralel yapı tartışmalarına da değinen Bal, şöyle dedi:

"Eğer bu paralel devlet ise, bu paralel devleti inşa eden Başbakan'ın ta kendisidir. İstiklal Savaşı şartlarını Türkiye'ye getiren Başbakan'ın ta kendisidir. O zaman İstiklal Savaşını getiren Başbakan'ın bizati bu sebeple yargılanması gerekmektedir. Şimdi soruyorum Sayın Bakana bu fezlekenin sanıkları ve içindeki deliler sizin 30 güne yakın bir süre incelediğiniz fezlekeyle aynı mıdır, değil midir?"

Haram sofrası kurulduğunu iddia eden Bal, "Haram sofrasından nemalananlar vardır. Bu nemalananların içerisinde bakanlar var, bakan çocukları var. Eğer iş derinliğe giderse Sayın Başbakan'a kadar ulaşacak işler var" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Meclis Genel Kurulu Egemen Bağış Ali Özgündüz Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title