Haberler

MAZLUMDER'den Barışa Devam Çağrısı

Güncelleme:

MAZLUMDER Urfa Şubesi, Suruç ve Ceylanpınar'da yaşanan olayların ardından barıştan yana olanların bu durumdan rahatsız oldukları söyledi.

Suruç'taki patlamanın ardında Ceylanpınar'da iki polis memurunun öldürülmesi üzerine konu ile ilgili İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Şanlıurfa Şubesinden açıklama geldi. Dernek binasından gerçekleştirilen basın açıklamasını MAZLUMDER Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Kaplan yaptı.

Kaplan son olayları ile birlikte kamuoyunda 'yeniden savaş mı başlıyor' kaygısına yol açtığını ifade etti. Kaplan, "Son zamanlardaki hareketlilik ve tarafların birbirlerine meydan okur hali bugünlerin ipuçlarını vermekteydi. Tarafların yeniden savaş kararı almış görünen bu tavrı, barıştan yana her kesimi rahatsız etmektedir. Her olaydan sonra yenilenen sağduyu ve barış çığlıklarına rağmen tekrar savaşın eşiğine gelinmesi başta her iki tarafın ve biz STK'ların, medya organlarının, kanaat önderlerinin üzerlerine düşen yükümlülükleri gereği gibi yerine getirmediğinin açık bir göstergesidir. Söz konusu kesimlerin sorumluluk, sevap ve günahlarının farklı oranlarda olması, yeni bir savaş halinde bu kesimleri masumlaştırmaya yetmeyecektir" dedi.

'SAVAŞANIN KAZANANI YOKTUR'

Toplumun pek de sağlıklı olmayan psikolojisinin bu tür olaylarla test edilmesinin barışa vereceği zarar görülmüyor mu diyen Kaplan, açıklamasında şu ifadelerine yer verdi: "Muhtemel bir savaşla çıkmaz bir labirente girileceği gerçeği gözden mi kaçıyor? Yarım asıra yakın bir zamandır devam eden savaş halinden savaşın kazananının olmayacağı, hala tecrübe edilememiş midir? Ortadoğu'nun her karışı ateşten bir gömlek iken Türkiye'nin de bu ateşe dahil olması kime ne yarar sağlayacaktır? Barışla uzun süreçte hep birlikte kazanmak varken yeni bir savaşla kısa vadeli kazancın aldatıcılığı neden cazip geliyor? Doğru ve yanlışlarıyla uzun bir zamandır devam eden çatışmasızlık sürecinin devam etmesini her kesimin yararına görüyoruz. Meydana gelen olayları kana kan, dişe diş stratejisiyle atlatma çabasına girmenin yanlış olduğuna inanıyoruz. Masum insanlara yönelik bombalama eylemleri ve savunmasız insanların öldürülmesi ne kadar gayrı meşru ise insanların uyurken öldürülmesi de o derece gayrı meşrudur" şeklinde konuşarak konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Bu vesileyle tarafları bir kez daha durum değerlendirmesi yapmaya, ilgili mercileri başta vatandaşın güvenliği olmak üzere görevlerini daha itinalı yapmaya davet ediyoruz. Barışa hasret kalmış toplumu yeni bir savaşa mahkum etmeye kimsenin hakkı yoktur.

Mazlumder Şanlıurfa Şubesi olarak meydana gelen olaylarda hayatlarını kaybedenlere Rabbimizden rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ceylanpınar Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title