Haberler

Markalı İhracat Hedefi Kolaylaştı

Güncelleme:

18 ülkeden 100 alım grubu IFW'den siparişle ayrıldı; '10 milyar dolara' ulaşmak kolaylaştı!..

Lübnanlı Aishti'den Kuveytli La Mode Zone'a; Parisli Lux&B'den Katarlı NBK ve Modakey'e; Kanadalı Janor Imports, Faslı Aksal, İngiliz Pirnia Collections, Dubai'den Chaloub Group'a kadar pek çok önemli şirket ile ABD'nin en büyük üçüncü şehri Chicago'dan 10 kişilik alım heyeti Fashion Week için İstanbul'daydı.

Dünyaca ünlü pek çok alım grubunun İstanbul Moda Haftası'na katılarak Türk şirketleriyle çeşitli iş bağlantıları kurduklarını bildiren IFW Komite Başkanı Volkan Atik, bu ivmeyle Türkiye'nin 2023'te 10 milyar dolarlık markalı ürün ihracat hedefini rahatlıkla aşabileceğini söyledi.

İstanbul Fashion Week'in (IFW) yakaladığı başarı, Türk moda endüstrisini 2023'te 10 milyar dolarlık markalı ihracat hedefine bir adım daha yaklaştırdı.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) önderliğinde Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğiyle Taksim Tepebaşı'nda 8-11 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen IFW ile İstanbul doyasıya moda coşkusunu yaşadı.

IFW Komite Başkanı Volkan Atik, henüz 6.'sı düzenlenen İstanbul Moda Haftası'na Amerika'dan Güney Afrika Cumhuriyeti'ne; Fransa'dan Kuveyt'e kadar 18 ülkeden 100 alıcının geldiğini ve sipariş verdiğini söylerek, Lübnan'dan Aishti, Kuveyt'ten La Mode Zone ve Paris'ten Lux&B gibi önemli alıcıların mercek altına aldığı IFW'nin önemli bir sıçrama gerçekleştirdiğini ifade etti.

Volkan Atik, tasarım, moda ve marka kavramlarını aynı çatı altında buluşturan IFW'nin, sektörün marka ekonomisine dayalı büyümesinde önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayarak, yakalanan ivmeyle halen 1 milyar dolar olan markalı ihracatın 2023'te rahatlıkla 10 milyar doları aşacağını bildirdi.

Ünlü Fransız Kanalı TV5, Arapça konuşulan ülkelerde en çok okunan dergilerin başında gelen Snob Al Hasna, Sayidati, Living Well Magazine ve Haya gibi pek çok önemli yayın organının editörlerini ağırlayan IFW'nin hem moda endüstrisine, hem de kent ekonomisine ciddi hareketlilik kazandırdığını belirten Atik, bu yılki organizasyona ilişkin şu rakamları paylaştı:

RAKAM RAKAM IFW

· Taksim Tepebaşı'nda düzenlenen IFW'ye 1.5 milyon TL harcandı.

· Tasarımcılar ile Giovanne Gentile, Avva ve Berinza markaları toplam 17 defile düzenlediler.

· İMA Workshop'unda Ayaydın-Miroglio Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın ile Dice Kayek'in kurucuları Ayşe ve Ece Ege, Machka markasının oluşumundaki birlikteliklerini ve başarı hikayelerini anlattı.

· 4 gün süren IFW'yi toplam 15 bin kişi izledi

· Defilelerde toplam 304 manken görev aldı.

· Organizasyon süresince, iki bölümden oluşan çadırı ısıtmak için 28 bin 240 litre fuel oil kullanıldı.

· Yurt dışından 100 satın alımcı IFW'yi izledi.

· 11 ülkeden 50 yabancı ve 250 yerli basın mensubu ile 100'ün üzerinde blogger, IFW'deki gelişmeleri sıcağı sıcağına okur ve izleyicileri ile paylaştı.

· Yerli davetliler IFW süresince yaklaşık 150 dolar, yabancı konuklar ise günde ortalama 300 dolardan dört gün süresince 1.200 dolar harcama yaptılar.

· IFW'de yaklaşık 1,000 kişilik ekip, çadır kurulumunda, defilelerde, etkinlik koordinasyonunda, temizlik, güvenlik, teknik altyapının oluşturulmasında görev üstlendi.

· IFW'nin kent ekonomisine sağladığı katkı toplamda 10 milyon doların üzerine çıktı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Volkan Atik İstanbul Moda Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title