Haberler

Mardin Valisi Ayvaz: Terörle Ülkemizin Tadını Kaçırmak İstiyorlar

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, son günlerde artan terör saldırılarına değinirken, "Ülkemizin tadını kaçırmak istiyorlar.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, son günlerde artan terör saldırılarına değinirken, "Ülkemizin tadını kaçırmak istiyorlar. Şunu muhakkak anlamalılar; başka mihrakların kandırmaları ile bir yere varılmaz" dedi.

Mardin'de yapımı tamamlanan ilk 5 yıldızlı 'Erdoba Elegance Hotel Convention Center', törenle hizmete açıldı. Otelin açılışına Vali Turhan Ayvaz, Ak Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Süryani Metropolit Saliba Özmen, Müftü Vekili Masum Taşcı ile birlikte çok sayıda işadamı ve davetli katıldı. İl müftü Vekili Mahsum Taşçı'nın okuduğu duadan sonra konuşan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, uluslararası bir şirketin Mardin'de otel yapmak için kendilerine başvurduğunu, Mardin'in artık bir İstanbul, Antalya veya Dubai ile yarışabilecek bir yola girdiğini söyledi.

Vali Ayvaz, son günlerde bölgede artan terör saldırılarını kast ederek, "Ufak tefek olaylarla ülkemizin tadını kaçırmakla oluyor. Bunların geçici olacağını tahmin ediyoruz. Onlar şunu muhakkak anlamalılar. Başka mihrakların kandırmaları ile bir yere varılmaz. Bunların arkasından giden bu vaatlere kanan da her halde hayatlarının en büyük aptallığını yapıyor. İnşallah herkes bunu açıkça görür" diye konuştu.

"Mardin KALESİ EN KISA ZAMANDA TURİZME AÇILACAK"

Mardin'i 3 yıl içerisinde SİT alanına alarak tamamını eski yapısına kavuşturacaklarını anlatan Vali Turhan Ayvaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gözü tırmalayan her şey toprak altına girecek. Mardin'de, bin 400 civarında yeni yapı yıkılacak. Diğerleri restore edilecek. Mardin kalesi en yakın zamanda turizme açılacak. Dara antik kenti geliştireceğiz. Bunlar yapıldığı zaman Mardin'in reklamını yapmaya gerek kalmayacak. Dünya üzerinde 500 milyona yakın insan elinde harita nereleri gezeyim diye bakıp duruyor. Ümidimiz bundan sonra ilk sırada Mardin olmasıdır. "

Vali Ayvaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin'e çok önem verdiğini, İstanbul'da çılgın 'Kanal Projesi'ni yapan ekibin Mardin'de çalışma yaptığını anlattı. Çalışmaların başlatıldığını sadece zamana ihtiyaçları olduğunu kaydeden Vali Ayvaz, "Mardin'e ne kadar yatırım yapılsa da karşılığı alınır. Şu anda kendi aramızda 'Mardin'deki arsa fiyatları New York'u geçti' diye espri yapıyoruz. Ama gerçekten de baktığımızda öyle. Dünya üzerinde çok az şehirde olan bu kadar etnik yapı Mardinimiz de var. Mardin'in dünya şehri olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz, eksikliklerimizi gideriyoruz" dişe konuştu.

Hotel'in sahibi olan Sümer Şirketler Grubu Başkanı Çetin Sümer ise, otel hakkında bilgi vererek, 5 yıldızlı oteli 22 milyon dolarlık bir yatırımla yaptıklarını, 14 bin metrekarelik alan üzerine kurulu ve 21 bin metrekarelik kapalı alana sahip otelin 11 kat, 220 oda ve 450 yatak kapasitesinden oluştuğunu söyledi.

Çetin Sümer, açık- kapalı yüzme havuzları, sauna-spa merkezleri, kuaför, alışveriş merkezleri ve sinema salonu bulunan otelde, 110 kişilik Carte restoranı ve en büyüğü 60 kişi kapasiteye sahip olan 13 farklı toplantı salonu ve iş merkezi olduğunu da söyledi. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

3 polis müdürüyle ilgili soruşturma hangi aşamada? Yerlikaya'dan bir açıklama daha

3 polis müdürüyle ilgili soruşturma hangi aşamada? Yerlikaya'dan bir açıklama daha

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title