Haberler

Mardin Masalcılar Buluşması'nda 40 Masalcıdan 9 Dilde Masal ve Ezgi

MARDİN Müze Müdürlüğü tarafından 'Hakikat Kapısı' teması ile bu yıl ikincisi düzenlenen 'Mardin Masalcılar Buluşması' kapsamında yaklaşık 40 masalcı bir araya gelirken, kentin çok dilli ve çok dinli ruhuna uygun Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce, Ermenice, Kazakça, Süryanice, Zazaca ve...

MARDİN Müze Müdürlüğü tarafından 'Hakikat Kapısı' teması ile bu yıl ikincisi düzenlenen 'Mardin Masalcılar Buluşması' kapsamında yaklaşık 40 masalcı bir araya gelirken, kentin çok dilli ve çok dinli ruhuna uygun Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce, Ermenice, Kazakça, Süryanice, Zazaca ve Lazca masallar anlatıp ezgiler seslendirdi.

Müze Müdürlüğü, somut ve somut olmayan kültürel mirasın korunması ve yaşatılmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında '2'nci Masalcılar Buluşması' düzenledi. Müze Müdürü Nihat Erdoğan, bu etkinliğe yurt içi ve dışından çok sayıda masalcıyı bir araya getirdiklerini  söyledi. Erdoğan, Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasında da masalların,  kentlerin ve halkların belleğini, yaşantısını, duygularını, gelenek ve göreneklerini asırlar boyunca dilden dile, kuşaktan kuşağa aktardıklarını ve unutulmaya yüz tutan bu ortak kültürel mirasın, canlandırılmayı ve hatırlanmayı beklediğini ifade etti.  Mardin Müzesi Müdürlüğü'nün bu amaçla düzenlediği etkinlikte, masallar şehri Mardin'de bir hafta boyunca masallar etrafında kent sakinleri ve konuklarına uzun süre hafızalardan silinmeyecek 'büyülü günler' yaşatıldığını ve tüm etkinliklerin ücretsiz gerçekleştiği buluşmaya her yaştan yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.

'Mardin Masalcılar Buluşması' kapsamında 1 hafta boyunca Mardin Müzesi binası, eski Mardin evleri, damları ve sokaklarının yanı sıra Mardin'in sosyal alanlarında konserler verildi. Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoğan, il merkezi ve ilçelerindeki okullarda bir hafta boyunca 5 binin üzerinde öğrenciyi masallarla buluşturduğunu ve hedeflerinin olabildiğince çok çocuğa ulaşmak ve masallar yoluyla çocukların zihin dünyalarında yeni kapılar açmak olduğunu kaydetti.

Mustafa Kemal Üniversitesinde öğretim üyesi Gönül Reyhanoğlu, Hatay'dan 9 saat yol gelip Mardin'deki çocuklara masallar anlattığını, kültürel mirası bu kente taşıma fırsatı bulduğunu söyledi. Masal Anlatıcısı ve çevirmen Günnur Başar ise, yoğun ve güzel olarak nitelendirdiği programda çevirmenlik yaptığını anlatırken "Birbirinden güzel masallar dinledim. Mardin büyülü bir şehir bu masal kente her zaman gelmek isterim" dedi.

Etkinlik sonunda verilen konserler yoğun ilgi görürken, yerel müziklerin yanı sıra Zazaca ve Lazca ezgiler eşliğinde horon çekerken bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

- Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Müzesi Nihat Erdoğan Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title