Haberler

Son dakika haber: 'Mardin Yöresel Ürünler Tanıtımı' etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi

Güncelleme:

Gelen son dakika haberine göre 'Mardin Yöresel Ürünler Tanıtımı' etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi Yöresel ürünleri koruma, geliştirme ve tanıtmak amacıyla düzenlenen "Mardin Yöresel Ürünler Tanıtım" etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi.

' Mardin Yöresel Ürünler Tanıtımı' etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi

MARDİN - Yöresel ürünleri koruma, geliştirme ve tanıtmak amacıyla düzenlenen "Mardin Yöresel Ürünler Tanıtım" etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi.

Mardin Valiliği himayesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen "Mardin Yöresel Ürünler Tanıtım" etkinliğinin açılışı yapıldı.

Açılış; Vali Mahmut Demirtaş, Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Adi Alan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliğin açılışında konuşan Vali Mahmut Demirtaş, üretici ve tüketici arasında bir köprü vazifesi görecek olan "Mardin Yöresel Ürünler Tanıtımı" etkinliğinin hayırlı olmasını temenni ederek etkinliğe katılım gösteren tüm üreticileri tebrik etti.

Tanıtım etkinliğiyle üreticilerin ürünlerini doğrudan tüketicilere satışını gerçekleşmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını belirten Vali Demirtaş, "Vatandaşlarımız burada kaliteli ve ucuz ürüne ulaşama imkanı bulacak. Mardin'de üretilen ürünleri inşallah bundan sonra bu şekilde pazarlamayı planlıyoruz. Bu tür etkinlikleri sürdürmeyi düşünüyoruz. Balından sucuğuna, sucuğundan meyve ve sebzesine kadar 55 üreticinin ürünleri vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Amacımız vatandaşımıza en kısa yoldan bu ürünleri daha ucuza ulaştırabilmektir. Bu etkinlikle üreticilerimizi ve vatandaşlarımızı birleştiriyoruz. İlerleyen zamanlarda kısmet olursa İstanbul'da bir tanıtım günleri etkinliği yapmayı düşünüyoruz. Etniklik Mardin'imize hayırlı olsun" dedi.

"Burada 10 ilçenin ürünleri tanıtılıyor"

Amaçlarının üreticilerin ürettikleri ürünleri tüketicilerle buluşturmak ve bunu Türkiye çapına yaymak olduğunu kaydeden il tarım ve orman müdürü Menduh Dinler, "Mardin yerel ürünlerini tanıtım adı altında bugün 10 ilçemizden gelen ürünleri tanıtmak için burada toplandık. Valimizin önderliğinde bu standı açtık. Tarım il ve orman müdürlüğü olarak. İnşallah bu ürünleri burada tanıtırken markalaşma değerini arttırırız. Gerçekten doğal ve katkısız ürünler bunlar. Umarım tüketicilerimiz bunları beğenir ve bir fayda sağlar. Amacımız ürünleri tanıtım yönündeydi. İnşallah bu Mardin için bir başlangıç olur. Belki ileride başka illere götürme şansımız olursa başka illerde de Mardin'i tanıtırız. İnşallah 2-3 ayda bir kendi ürünlerimizi burada tüketicilerle buluşturacağız. Bu konuda sayın valimize vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederim. Büyükşehir belediyemize desteklerinden dolayı ve üreticilerimize teşekkür ederim katılım sağladıkları için. İnşallah hayırlara vesile olur" şeklinde konuştu.

Vali Demirtaş, açılış konuşmasının ardından beraberindekilerle stantları tek tek gezerek üreticilerle bir süre sohbet edip ürünler hakkında bilgiler aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

15 Temmuz Mardin Haberler Son Dakika

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

title