Haberler

Mardin Bienali, Mor Efrem Manastırı'nda Start Aldı

Mardin'de bu yıl Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Mardin Sinema Derneği tarafından 3'üncüsü organize edilen Mardin Bienali atıl durumda bulunan Mor Efrem Manastırı'nda başladı.

Mardin'de bu yıl Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Mardin Sinema Derneği tarafından 3'üncüsü organize edilen Mardin Bienali atıl durumda bulunan Mor Efrem Manastırı'nda başladı.

Bienale mitolojililer teması ile 20'si yabancı 63 sanatçı tarafından kilise, tarihi konak, müze ve tarihi çarşılarda performanslar sergilenecek. Bienalin açılışında konuşan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin'in sanatsal etkinliklerin merkezi hale gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mardin'in farklı kültürleri medeniyetleri bir arada barındıran bir şehir olduğunu söyleyen Vali Koçak, bienalin bir yıla yayılması gerektiğini belirtti.

Koçak, "Medeniyetin ve sanatın evrensel değerler olduğunu düşünüyorum. Ne şehirlere ait olarak kalmalıdır ne de ülkelere ait olarak kalmalıdır. Bütün insanlığa ait değerler olmalıdır. Bu bienal dolayısıyla ortak değerlerimizi bütün dünyayla paylaşıyor olmak bizim için ayrıca gurur vericidir" dedi.

Mardin Bienalin Direktörü Döne Otyam, 6 yıl önce başlayan bienalin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini belirterek, 3'üncü bienalin konusunun mitoloji olarak belirlendiğine söyledi. Otyam, şunları söyledi:

"Bir ay sürecek bianele 20'si yabancı olmak üzere 63 sanatçı geldi. Mardin'de mekanlara uygun iş ürettiler. Mor Efrem Manastırı ve Alman Karargahı olmak üzere iki ana mekanımız var. Mardin Müzesi, Kırklar Kilisesi, Keldani Kilisesi ve 2-3 esnaf var. Onların müzesini seçtik, hiçbir değişiklik yapmadan. Burada 17 sanatçı, Alman Karargahı'nda 20 küsur sanatçı olacak. Video artlar var, enstalasyonlar ve performanslar var. İşte 3'üncü Mardin Bienali, büyüsü bozulmuş nadireler kabinesini yeniden şiirselleştirmeyi öneriyor. Sanatçıları onların hafızasını keşfetmeye, mitolojisini yazmaya çağırıyor. Dolayısıyla bienal mekanları, deyim yerindeyse organik bir biçimde, bir anlamda hayatların şiirselleştiği ve bir takım tümel ve tikel mitolojilerin kurulduğu bir anlamı işaret ediyor."

DİLARA AKAY: PERFORMANS SERGİLEMEKTEN MUTLUYUM

Manastırda enstalasyon gösterisini sunan sanatçı Dilara Akay da bienal dolayısıyla Mardin'e ilk defa geldiğini söyledi. Kentten çok etkilendiğini kaydeden Akay, "Doğal olarak sergilenecek işlerin hepsi Mardin ve bienalin temasını oluşturan mitolojilerle ilgili. Ayrıca bienalin bir Mardin şöleni gibi, işbirliğinin temel alındığı bir zeminde yaşanması düşünüldü. Mardin Bienali'nde bu kenti yaşayarak, onun eşsiz hayal dünyasıyla kaynaşma şansını bulduk. Burayı çok beğendim ve derin bir kültürle ve sevecen insanlarla tanıştım. Performans sergilemekten mutluyum" dedi.

Mor Efrem Manastırı, Alman Karargahı, Keldani Kilisesi, Mardin Müzesi, Videoist, Açık Hava Sineması (Cun Cinema) ve Mardin Çarşısı gibi mekanlarda gerçekleşecek bienal 15 Haziran 2015'e kadar devam edecek. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Müzesi Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title