Haberler

Manisa Eğitim-Sen'den Yönetmelik Tepkisi

Eğitim-Sen'den yönetmelik tepkisiKAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Manisa Eğitim-Sen Şubesi üyesi bir grup öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği ile rehber öğretmenlerin haftalık mesai sürelerini...

Eğitim-Sen'den yönetmelik tepkisi

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Manisa Eğitim-Sen Şubesi üyesi bir grup öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği ile rehber öğretmenlerin haftalık mesai sürelerini arttırmaya çalıştığını belirterek tepki gösterdi.

KESK Manisa Eğitim-Sen Şubesi üyesi bir grup öğretmen, MEB'in değiştirerek, imza için Başbakan Binali Yıldırım'a sunduğu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği'ne tepki göstererek, eylem yaptı. Manisa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen eylemde grup adına açıklamayı Eğitim-Sen Manisa Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi Rehberlik ve Psikolojik Danışman Öğretmen Ayşe Bayraktar yaptı. Bayraktar, MEB'in eğitim alanına yönelik yaptığı yasal değişiklikler ve pratik uygulamalar ile eğitim sisteminin içinden çıkılmaz sorunlar yarattığını ileri sürdü. MEB'in Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği'ni değiştirerek, içerik bakımından skandal sayılabilecek bir hale getirdiğini iddia eden Bayraktar, rehber öğretmenlerin haftalık mesaisinin 30 saatten 40 saate çıkarılmak istendiğini öne sürdü. Bayraktar, "Eğitimin niteliğini doğrudan etkileyecek olan böylesine önemli bir konuda alanında uzman bilim insanlarından, sorunun muhatabı olan rehber öğretmenlerden, eğitim sendikalarından hiçbir görüş ve öneri alınmadı. Yapılan değişikliklerle, rehber öğretmenlere yönelik nöbet, sınav gözetmenliği, ders, etüt görevleri, haftada 40 saat çalışma zorunluluğu gibi eğitimde rehberlik ilkelerine temelden çelişen adımlar atılmak istenmektedir. MEB'in benzer pek çok konuda olduğu gibi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği'nde böylesine önemli bir alanın en temel özelliklerini gözardı ederek yaptığı değişiklikler eğitim sisteminde ileriye değil, geriye doğru gidişin hızlanacağı izlenimi vermektedir. MEB bünyesindeki öğretmenlerin haftalık mesaisi 30 saat iken, rehber öğretmenlere angarya görevler yüklenerek çalışma saatleri 40 saat yapılmak istenmektedir. Bu durumda fazladan eklenen 10 saatin karşılığı olan ücret ve diğer hakların nasıl karşılanacağı belli olmadığı gibi, söz konusu düzenlemenin başta anayasa olmak üzere, ilgili yasaların eşitlik ilkelerine aykırı olduğu açıktır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Bayraktar Politika Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title