Haberler

Malazgirt'te '2018 Buzağı Yılı' Toplantısı

Muş’un Malazgirt ilçesinde ‘2018 Buzağı Yılı’ eğitim toplantısı yapıldı.

Muş'un Malazgirt ilçesinde '2018 Buzağı Yılı' eğitim toplantısı yapıldı.

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanları tarafından buzağı ölümleriyle ilgili Ziraat Odası Başkanlığının toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ferit Yıldız, Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, Malazgirt İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Oktay Can ve çok sayıda buzağı yetiştiricisi katıldı. Toplantının açılış konuşması yapan Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ferit Yıldız, Muş'un tarım ve hayvanlıkta ilk on il içinde olduğunu belirterek, "Muş ilimiz; tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'de çok şükür ilk on içindedir. Malazgirt ilçemiz ise ilimizin tarımda ve hayvancılıktaki lokomotifidir. Yine ilimiz yonca üretiminde Aydın'dan sonra ikinci sıradadır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan üretiminde yine Türkiye genelinde ilk on içerisindeyiz. Bu da bizlere büyük bir onur ve gurur veriyor. Burada siz değerli çiftçilerimize uzmanlarımız tarafından buzağı ölümleri ile ilgili konferans verilecek. Ayrıca buzağı ölümlerine dikkat çekmek için Bakanlığımız tarafından bu yılı '2018 Buzağı Yılı' yaptılar" dedi.

Buzağı ölümleri ile ilgili konferans veren Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimleri, "Buzağılar işletme gelirinin yüzde 40'ını oluşturmaktadır. Sadece buzağı kayıplarının önüne geçebilirsek, zaman içerisinde ithalata da gerek kalmayacaktır. Ülkemizdeki yıllık buzağı kayıpları; İsrail, Estonya, Malta'nın da aralarında bulunduğu 30'dan fazla ülkenin sığır varlığından fazladır. Normal şartlar altında bir işletmede yıllık buzağı ölümleri yüzde 5'e kadar tolere edilebilir, ülkemizde bu oran yüzde 15'i geçmektedir. Tüm bu sebeplerden dolayı buzağı ölümleri ülke hayvancılığı için en önemli konu başlıkları arasında yerini almalıdır" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ferit Yıldız Malazgirt Türkiye Muş Politika Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title