Haberler

Malatya - Zirve Yayınevi Davasında 32. Duruşma Yapıldı

Tutuklu Sanık Varol Bülent Aral Duruşma Salonundan Atıldı

TUTUKLU SANIK VAROL BÜLENT ARAL DURUŞMA SALONUNDAN ATILDI

MÜDAHİL AVUKATLAR, 'Bİ ERMENİ VAR' KİTABINDA ADI GEÇEN GİZLİ TANIĞIN DİNLENMESİNİ İSTEDİLER

Zirve Yayınevi davasının 32. duruşmasında tanık olarak dinlenecek Ercan Genli'nin yerinin tespit edilememesi nedeniyle bir sonraki duruşmada hazır edilmesine karar verilirken, yine tanık olarak İstanbul'da ifadesine başvurulan Erhan Özen'in beyan ettiği bir GSM numarasının dökümünün istenmesi için tekrar TİB'e yazı yasılmasına karar verildi.

Malatya'da 18 Nisan 2007 yılında Zirve Yayınevi'nde çalışanlar Tilman Geske, Uğur Yüksel ve Necati Aydın'ın öldürülmesi olayı ile ilgili 3.Ağır Ceza Mahkemesin de görülen davada, tutuklu sanıklar Emre Günaydın, Salih Gürler, Hamit Çeker, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir ile Adıyaman Cezaevinde tutuklu bulunan Varol Bülent Aral 32. kez hakim karşısına çıktı.

3.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Eray Gültekin'in Yargıtay Üyeliğine seçilmesiyle Osman Kandemir'in başkanlık ettiği duruşmaya öldürülen Alman Uyruklu Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske ile diğer maktul yakınları, avukatlar ve basın mensupları katıldı. Duruşmada ilk olarak Mersin Barosunun müdahillik dilekçesi görüşüldü ve Mersin Baro Başkanı Av. Halil Hulki Özel ile baro avukatı Sebahat Gençtarih'in duruşmaya müdahil olmasına oy birliği ile karar verildi.

Tutuklu sanıklardan Varol Bülent Aral'a, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği dilekçede reddi hakim talebi sorulması üzerine söz alan Aral, " Talebim önceki başkan Erdal Gültekin içindi. Gidişi isabet olmuş" dedi. Varol Bülent Aral daha sonra maktul yakınları ve avukatlarına dönerek soru sormak istediğini söyledi. Aral, "Zirve Yayınevi olarak faaliyet gösteren kuruluşun resmiyette kime bağlı olduğunun araştırılmasını istiyorum." dedi. Daha sonra Öldürülen Alman Uyruklu Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske'ye dönen Varol Bülent Aral "Bir Alman'ın burada ne işi var" dedi. Mahkeme Başkanı Kandemir ise Aral'a kendisinin bir sanık olduğunu ve soru sormak için mahkemeden izin alarak usulünce soru sormasını istedi. Bunun üzerine Aral mahkeme heyetine dönerek "Siz havada geziyorsunuz" deyince mahkeme heyeti, Aral'ı duruşmanın nizamını bozduğu için salondan attı.

Duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar verilen Ercan Genli'nin adresinde bulunmaması nedeniyle bir sondaki duruşmada hazır edilmesine karar verilirken, yine tanık olarak İstanbul'da ifadesine başvurulan Erhan Özen'in beyan ettiği bir GSM numarasının dökümünün istenmesi için tekrar TİB'e yazı yasılmasına karar verildi.

Duruşmada ayrıca maktul avukatları yeni tanıkların dinlenmesi için taleplerinin olduğunu söyledi. Avukatlar, Adem Yavuz Aslan'ın çıkardığı 'Bi Ermeni var' kitabında olayla ilgili beyanları bulunan gizli tanığın dava ile ilgili doğrudan bilgiler verdiğini ve bir sonraki duruşmada gizli tanığın mahkemede gizli oturumda dinlenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti müdahil avukatların talebi doğrultusunda gizli tanığın dinlenilip dinlenilmeyeceği konusunda Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sorulmasına karar verirken bir sonraki duruşma tarihi 29 Nisan olarak kararlaştırıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title