Haberler

Malatya'da Arabuluculuk Semineri Yapıldı

Güncelleme:

Malatya'da, Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk, Farkındalık Yaratma semineri yapıldı.

Malatya'da, "Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk, Farkındalık Yaratma" semineri yapıldı.

Adalet Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Ofisi ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği "Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk, Farkındalık Yaratma" seminerinin ilki Malatya'da yapıldı.

ESOB Ebubekir Zorlu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminer öncesinde konuşan Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Ömer Kerkez, arabuluculuğun en çok iş hayatında uygulandığını söyledi.

Arabuluculuğun Avrupa ve dünyanın birçok ülkesinde çok uzun süredir uygulanan bir sistem olduğunu kaydeden Kerkez, "Arabuluculuk, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemidir. Yani mahkeme dışında, aralarında ihtilaf olan tarafların sorunlarını mahkemeye gitmeden çözümünü sağlamaktır. Hem zaman kaybı hem iş kaybı hem de para kaybına daha fazla gitmeden sorunların daha sağlıklı bir şekilde çözülmesidir" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise, esnafın ülkenin temel direği olduğunu kaydederek, "Esnaflarımız, arabuluculuğu en iyi yapan insanlardır. Ahi kültür geleneğinde 800 yıllık bir geçmişimiz var. İnsanların toplumsal uzlaşmasının çözülen noktası bizim kendi müesseselerimiz, dükkanlarımızdır. İki kişi kavga ettiği zaman mutlak birisini içeri çekip, onun şiddetten uzaklaşmasını sağlayan insanlarsınız. İnsanların kendi paralarını sandığın, yorganın, yastığın altında saklarken emanet edilen güvenilir insanlarsınız" diye konuştu.

Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şehmuz Şat da, "Günümüzde etkili, ekonomik ve barışçıl bir alternatif uyuşmazlık çözüm aracı olan arabuluculuk, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere Hindistan, Pakistan, Hong kong, Singapur, Kore, Latin Amerika ülkeleri ile kıta Avrupa'sında Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde ve pek çok ülkede yaygın bir şekilde kullanılmaktadır" ifadesini kullandı.

Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay ise, uyuşmazlığın zahmetsizce ve daha kolay halledilebileceğine dikkat çekerek, "Sorunları yargı aracılığıyla çözmek, yani bir anlaşmazlık durumunda mahkemelere başvurmak hepimizin bildiği, gerektiğinde başvurduğu araçlardan birisidir. Bir uyuşmazlığı klasik ve geleneksel yöntemlerle çözmek, Prof. Lawrence Tribe'nin deyimiyle 'Çok fazla hukuk, çok az adalet; çok fazla kural, çok az sonuç' biçiminde neticelenmektedir. Uyuşmazlığın tarafı olan kişileri, çözüm sürecinin aktörleri yaptığınızda, anlaşmazlığı zahmetsizce ve daha kolay halledersiniz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından arabulucu, UNDP Uluslar Arası Uzmanı Baria Ahmed tarafından "İş Hayatında Arabuluculuk, Ülke Uygulamaları ve Edinilen Dersler" konularında seminer verildi.

Seminere; Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Ömer Kerkez, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şehmuz Şat, Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, ESKKK Başkanı Ali Evren, ESOB Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile esnaflar katıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Adalet Bakanlığı Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title