Haberler

Malatya Belediyesi Kültür Yayınları Arasında "Masal Kitabı" Yayınlandı

Güncelleme:

"Masal Yazma Yarışması"na gönderilen masallardan 29'u bir araya getirilerek "Masal Kitabı" adıyla yayınlandı.

Malatya Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Malatyalı ünlü masalcı ve yazar Eflatun Cem Güney anısına düzenlenen "Masal Yazma Yarışması"na gönderilen masallardan 29'u bir araya getirilerek "Masal Kitabı" adıyla yayınlandı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kitabın takdim yazısında kültürel ve sosyal belediyeciliğin önemine değinerek, "Belediye tarihinde ilk olarak hayata geçirdiğimiz Sanat Merkezi, Semt Konakları, Çok Amaçlı Sosyal Tesisler, Aile Danışma ve Destek Merkezi, Kadın Spor ve Kültür Merkezi gibi tesisler; yaptığımız hizmetlerden bazılarıdır. Sosyal belediyecilik kapsamında yaptığımız bu yatırım ve çalışmaların yanı sıra kültürel belediyecilik alanında da büyük proje ve hizmetlere imza atmanın gururunu yaşıyoruz" görüşlerini kaydetti.

Başkan Çakır'dan teşekkür

Ulusal ve uluslar arası düzeyde düzenledikleri sempozyumlar, fuarlar, panel, konferans, sergi ve yarışmalarla kültürel dokuyu canlı tutmaya gayret ettiklerinin altını çizen Başkan Çakır, şunları belirtti: "Yaptığımız bazı kültürel etkinliklerin kalıcı olmalarını sağlamak amacıyla da kitaplaştırarak basımını gerçekleştiriyoruz. Masal Kitabı, 'Masal Babası' olarak da anılan hemşerimiz ünlü yazar-masalcı Eflatun Cem Güney adına düzenlediğimiz masal yarışmasında jürinin yayımlanmasını uygun gördüğü bir demet masaldan oluşuyor. Dereceye girsin-girmesin yarışmamıza ilgi gösteren tüm katılımcılara, jüri üyelerimize ve kitabın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yararlı olmasını diliyorum."

335 eser katılmıştı

Malatya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Eflatun Cem Güney anısına düzenlenen "Masal Yazma Yarışması"na yurt içi ve dışından 335 eser gönderilmişti. jüri üyeleri Prof. Dr. Esma Şimşek, Hasan Hüseyin Karatay, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yardımcı, Yrd. Doç. Dr. Selim Emiroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Ramazan Çiftlikçi'nin değerlendirmeleri sonucu dereceye girenler belirlenmiş, yarışmanın birinci, ikinci ve üçüncüsü ile mansiyon ödülü alan eserlerin yanı sıra kitaba alınan diğer eserlerle birlikte toplam 35 masal kitaplaştırılmış oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Malatya Belediyesi Eflatun Cem Güney Ahmet Çakır Güncel Haberler

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title