Haberler

Madenciler arama kurtarmada profesyonelleşecek

Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Adıyaman'da yaptığı açıklamada, madencilerin deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarındaki başarılarından dolayı teşekkür ederek, madencilerin arama kurtarmada kurumsal yapıya kazandırılması için planlama yapacaklarını söyledi.

Madenciler arama kurtarmada profesyonelleşecek

Bakan Bayraktar: "Madencilerimizi arama kurtarmada kurumsal yapıya kazandırmak için planlama yapmak istiyoruz"

ADIYAMAN - Madencilerin deprem bölgesinde ki arama kurtarma çalışmalarında ki başarıyla ilgili Adıyaman'da konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Madencilerimizi özellikle arama kurtarmada kurumsal yapıya kazandırmak adına önümüzdeki dönemde neler yapabileceğimizi planlamak istiyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, depremin en çok etkilendiği illerden birisi olan Adıyaman'da açıklamada bundu. Adıyaman Valiliği'nde gerçekleştirilen AFAD koordinasyon toplantısı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Alparslan Bayraktar, " İlk ziyaretimi deprem bölgesinden en çok etkilenen illerimize yapmak istedim. Öğleden önce Hatay'da, öğleden sonra da Adıyaman'a geldim. Bu felaketin yaralarını saracak neler yapılabileceğiyle ilgili birimlerimizle birlikte çalışmaları gözden geçirdik.

Depremin üzerinden 4,5 ay geçti. Böylesi bir felaketin yaralarını sarmak hiçte kolay değil. Bu felaket hiçbir felakete benzemiyor. 11 ilde 13 milyon vatandaşımızı etkileyen felaket yaşandı.

Öyle bir felaket yaşandı ki elektrik, doğalgaz, alt yapı faaliyetlerinde işe müdahale edecek arkadaşlarımızın kendileri depremzede oldu. Hayatını kaybedenler oldu, ailesinden kayıplar olanlar oldu. Dolayısıyla biz onlardan bir taraftan biran önce elektriği, doğalgazı vatandaşlara ulaştırmalarını beklerken onlar aslında hayatla mücadele içerisindelerdi. Kendi canlarıyla yakınlarının canlarıyla mücadele içerisindelerdi. Dolayısıyla bölge dışardan çok kısa süre içerisinde yardım getirme gayretindeydik" dedi.

"Madencilerimiz çok büyük rol üstlendi"

Bakan Alparslan Bayraktar, madencilerin depremde yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, "Arama kurtarma faaliyetlerinde madencilerimiz çok büyük rol üstlendi. Çok büyük katkı sağladılar. Ben onlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah Cenap-ı Hak bize bir daha böyle felaket yaşatmaz. Ama her şeye hazırlıklı olmalıyız. Burada madencilerimizi özellikle arama kurtarmada kurumsal yapıya kazandırmak adına önümüzdeki dönemde neler yapabileceğimizi planlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye Petrolleri övgüsü

Bakan Bayraktar, Türkiye Petrolleri Adıyaman için önemine dikkat çekerek, "Türkiye petrolleri sorumluluk bilinciyle depremin ilk anından itibaren ilk etapta ilk hafta içerisinde 400 konteyneri vatandaşların hizmetine sundu. Bu gün itibariyle yaklaşık 2 bin 500 konteyner Türkiye Petrolleri tarafından bölgemize kazandırılmış oldu. Bunun yanında sosyal sorumluluk alanında bundan sonrada devam edecekler. Gerek elektrikte gerek doğalgazda elimizden gelen gayreti yapmaya devam edeceğiz. Yaralarımızı sarana kadar bölgede kalmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Adıyaman Deprem Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title